lauantai 15. syyskuuta 2007

Kaksi huivia

Sain juuri valmiiksi virkatun huivin, jota olen HuPon merkeissä väkertänyt. Lankana on ihanan pehmoinen mikropolyesterista tehty paksu ja samettinen löytö keväiseltä Venäjän reissulta. Langan nimi oli Plush Print, ja vaikka se olikin venäjäntuliaiseni, niin oikeasti se on kyllä saksalaista :)

Huivilla on pehmeyden lisäksi myös kokoa, pitkä sivu on reilusti yli kaksi metriä. Ihana kääriytyä, talvipakkasella. Lankaa meni ruhtinaalliset 150 grammaa!

Laitoin myös lähikuvan:

Koska tuosta pörrölangasta ei kovin hyvin saa selvää, kerrottakoon vielä, että huivi on tehty ketjusilmukkakaarilla.

Sitten kuvaa myös jo muutama päivä sitten valmistuneesta neulotusta huivista. Lanka on Eden Print -nimistä ja sataprosenttista bambua, ja väri on nyt jo hieman liian kesäinen, toisin kuin virkattu huivi syksysävyineen. Tämä lanka tunnultaan aika lailla viskoosimaista, mutta ei ihan yhtä valuvaa...

Myös tästä lähikuva:

Tämä huivi painoi 250 grammaa, ja kuten taustalla olevaan matton vertaamalla näette, kokoa sillä on hieman vähemmän kuin edellisellä. Neuloin tämän aloittaen niskasta, malli on aika tylsä, hetken mielijohteessa itse kehitelty. Teen samalla mallilla alpakkahuivia, mutta siinä paljon ohuemmassa langassa kuvio näyttää paljon nätimmältä. (Se valmistunee joskus...)

Eli tässä postauksessa ilmoitan siis neuloneeni 400 grammaa, ja tilastostani huomasin, että kuluvan vuoden saldo on 50 grammaa vaille 10 kiloa! Nyt pitäisi pikaisesti saada taas inspiraatio sateenkaarivillatakkiin, koska siitä ei putu enää kovin paljoa.

Ei kommentteja: