tiistai 13. marraskuuta 2007

Ihan muuten vaan...

... tulin blogiini. Tai siis sitähän mä tulin kertomaan, että eka miesten raitasukka on nyt valmis ja toistakin jo aloitettu - noin 7 kerrosta neulottuna. Ja isoäidin neliöitä on virkattuna 70 kappaletta - ainakin toinen mokoma - enemmänkin - on lankoja jäljellä, joten saan kyllä peittoon kokoa. Mutta kukahan päättelis ne langanpäät tilkuista? Päättelyä inhoavana teen niistä tilkuista yksivärisiä, mutta on siinä siltikin aina alku ja loppu ja joskus jatkoskin... Ufot on saaneet olla kaapeissa, hyvä kumminkin kun sain näihin töihin taas inspiksen ;-)

2 kommenttia:

Kiki kirjoitti...

Isoäidin tilkuissa niin kuin useimmissa virkkaustöissä saa pääteltyä sinne ensimmäisen kerroksen sisään virkkauksen aikana, ja kun päättelee viimeisen langan kun tilkku valmistuu niin päättely tulee tehtyä huomaamatta.

Mari kirjoitti...

Samaa minäkin olisin kommentoinut kuin Kiki - ei minullekaan jää virkkuutöihin koskaan muuta kuin se lopetuspää pääteltäväksi.

Mutta oletkos tehnyt ne isoäidin neliöt ihan irrallisina, ja sitten myöhemmin ompelet ne yhteen? Minä teen aina niin, että virkkaan neliöt viimeistä kerrosta tehdessäni kiinni edellisiin neliöihin - työ valmistuu siten samalla, kun neliötkin, eikä tarvitse sitten enää alkaa ompelemaan tilkkuja yhteen. Tietty jos nyt olet ehtinyt ne irrallisina virkata, niin ei mahda mitään, mutta ehkä tulevia projekteja ajatellen vinkkinä. :)