lauantai 27. joulukuuta 2008

Hyvää loppuvuotta!

Ihan ekaks: Kiitoksia kaikille Hyvän Joulun toivotuksista! Hyvä Joulu meillä olikin, tosi mukava ja rauhallinen, just sellainen kuin mä tänä vuonna kaipasinkin, sain olla kotona kaikessa rauhassa, ja onneksi loma jatkuu vielä Loppilaisen asti.

Sain tänään vihdoinkin ommeltua napit keltaiseen villatakkiini ja tehtyä tupsun Teinitytön lakkiin, joten nyt on sitten valmiitten töitten raportoimisen aika. Nappien ompelu on mulle aina ollut jostain kumman syystä kaikkein tylsintä puuhaa, ja sen vuoksi noi villatakit ei ikinä meinaa valmistua. Mutta nyt päätin, että muitakaan ei laiteta blogiin ennen kuin ne napit on paikallaan. Tänään päivällä oli niin hieno auringonpaiste, mutta kuvaaminen jäi kumminkin iltaan. En malttanut enää odottaa huomista päivänvaloa, mutta kyllähän te keltaisen Isoveljen sävyn muistatte.

Eli tässä tätä loppuvuoden satoa nyt sitten on:Villatakki Isoveljestä, malliin on saatu idea Central Park Hoodiesta (vai mikä se oli), mutta kumminkin ihan oma versio tämä takki. Neulottu kutosen puikoilla ja painaa 793 grammaa.Huivi on neulottu myös kutosilla, painoa 173 grammaa. Pari palmikkoa koristamassa muuten ainaoikeaa neuletta. Huivissa on leveyttä 20 silmukkaa.Palmikkopipokin on kutosilla neulottu ja sillä on painoa 98 grammaa. Tosi lämmin päähine, aluksi tästä tuli vähän liian iso, mutta pienensin sitä hiukan.Lapasissa puikkoina oli vitoset, ja niissäkin on koristeena palmikot. Näissäkään ei ole peukkukiiloja, mutta tuntuvat kyllä ihan mukavilta. Tumput painaa 80 grammaa.

Siinä ne keltaiset Isoveljet sitten oli. Nyt ne menevät kaappiin odottaan pakkasia.

Sitten tänään valmistui vielä yksi valkoinen työ, lakki Teinitytölle.Ei tästä ihan prikulleen sellaista tainnut tulla kuin siinä kuvassa oli, jonka sain sähköpostiini, mutta jos ei tämä ole hyvä, niin kehitellään sitten mallia lisää. Äkkiäkös näitä neuloo. Tällä tupsulakilla on painoa 97 grammaa ja tähän upposi kaikki valkoiset Nallen ja Seiskaveikan jämät. Aloitin tekemällä reunaresorin pelkällä seiskaveikalla ja patentintapaisen neuleen alettua otin mukaan nallen. Tupsuun sitten meni kummankin loppujämät, niin että sopivasti lankaa oli.

Nyt mulla on keskeneräisiä töitä Trekking-sukat, jotka voisi hyvinkin valmistua tän vuoden puolella, bukleehuivi, joka myös olisi mahdollinen mutta kun ei nyt ollenkaan kiinnosta, kamelitakki, jota on neulottu selkä sekä puolet ekasta etukappaleesta. Lisäksi on kesken se ufoutunut vihreä tunika, joka saattaa joutua takaisin kerälle.

Viime vuonnahan sain vuodenvaihteessa kaikki kesken olleet työt valmiiksi – nyt se ei ainakaan ihan täysin onnistu (koska ufo-tunika on eri osoitteessa kuin minä tän loppuvuoden ajan). Nyt jatkan kumminkin kamelitakkini neulomista. Mukavaa loppuvuotta, ja palaillaan asiaan muutaman päivän sisällä vuodenvaihteen raporttien merkeissä!

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Upea tuli villatakista! Eikä muissakaan mitään valittamista ole!

sartsa kirjoitti...

Kylläpä on veljekset saaneet kyytiä! Hyvää uutta vuotta!