sunnuntai 29. elokuuta 2010

Elokuun neule

Viimeistelin juuri neuleliivin, jota olen neulonut viimeisen kuukauden.


Neuloin tämän liivin nelosen puikoilla Janne-langasta. Tein liivin ylhäältä alas, koska halusin saada tästä mahdollisimman pitkän. Käytin kaikki 9 kappaletta 50 gramman keriä, lankaa jäi tähteeksi noin 80 senttiä, ja valmis liivi painaa 442 grammaa. Vähän lyhyempikin olisi ollut ok, mutta nyt ainakin sain kunnon selänlämmittimen.

Tein hartiaosaan reikäraitoja, mutta muuten vaan pistelin sileää neuletta ilman sivusaumoja – tosi hyvä telkkarinkatseluneule siis. Ja aika monta Derrickiä, Kriminalistia, komisario Lewisiä ja Lea Sommeria tätä neuloessa tulikin katsottua :-)

Mitään muuta neuletta en elokuussa saanut valmiiksi (enkä saa). Kesken on tällä hetkellä ne kaksi jakkua, eli musta alpakka ja vihreä puuvilla, ohuita ja tylsiä neulottavia kumpikin. Lisäksi mulla on bussimatkaneuleena violetinkirjavasta Araucania-langasta simppeli pieni kolmiohuivi.

Parin päivän päästä alkaa syyskuu ja samalla Sukkasato, johon loppujen lopuksi ilmoittauduin mukaan, vaikka ensin meinasinkin jättää koko tempauksen väliin. Mutta siellä nyt kummiskin olen, Hillokellarissa taas, niin kuin viimevuonnakin. Ensimmäiseksi sukkapuikoille pääsee sinipunavalkoraitainen Regia, ja sitten pitäisi saada aikaan ainakin muutamia tossupareja.

Ai niin – olen mä kyllä vähän ommellut, pari kassia ja yksinkertaisen trikootunikan, mutta eipä niissä nyt mitään kuvaamista ole :-)

Mukavaa alkavaa syksyä!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana ja tosi hyvän värinen! Miten toi kiinnitys, onks siinä neppareita?
Hyvää syksyä :) T: i@

MariJ kirjoitti...

Hieno liivi!

Villanne kirjoitti...

Kaunis liivi!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa hieno liivi! Käytitkö jotain ohjetta? :)