tiistai 26. lokakuuta 2010

Glitteriä

Neuloin aiemmin valmistuneen ruskean Alfa Glitter –pipon kaveriksi kaulurin.Aloin neuloa kutosen puikoilla ja 72 silmukalla ja samalla tyylillä kuin pipokin, eli ensin kierrettyä 1x1-resoria ja sitten varret, joiden päihin tuli nypyt. Alareunan resoriin lisäsin jonkin verran silmukoita, että kauluri asettuu mukavammin päälle. Neuloin niin paljon kuin lankaa riitti, eli kaulurille tuli painoa 77 grammaa.

Innostuin sitten neulomaan pois loputkin glitter-lankani. Noissa tummanruskeissa ei glitterit kovin paljoa näy, mutta näissä mustissa sitäkin enemmän:Neuloin Lidlistä viime vuonna ostetun Zettl Fantasyn lopuista ensin pipon kaksinkertaisella langalla. Vitosilla kaksinkertaisella langalla neulotussa pipossa on 64 silmukkaa, ja pipo painaa 52 grammaa.Loput Fantasyt päätin virkata (3,5-koukulla) huivilenkiksi. Lanka ei kuitenkaan riittänyt kovin leveään huiviin, joten päätin jatkaa ensin jämäkätköstä löytyneellä Marinen jämällä ja sitten vielä Ogelista joskus kylkiäisiksi saadulla pienellä Perle-kerällä. (Perlessä on kirkkaita pieniä helmiä langassa.) Huivilenkille tui lopulta painoa 102 grammaa.

Isommat työt ei ole nyt ollenkaan kiinnostaneet – näiden lisäksi olen vähän neulonut sukkia Maija-jämistä, mutta saa nähdä valmistuvatko tässä kuussa että ehtisivät mukaan sukkasatoon. Saldoni siellä on vaatimaton 4 paria, mutta olen silti ihan tyytyväinen siihenkin.

Eipä tässä sitten muuta – syyslomasta nautiskellaan lenkkeilemällä sateisessa ja sumuisessa maisemassa. Ja lenkin ja saunan jälkeen on ihana laittaa villasukat jalkaan ja kokkailla lempiruokia ja katsella teeveestä syksyn mittaan nauhoiteltuja lempidekkareita. :-)

Ei kommentteja: