sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Sateenkaaria

Neuloin vaihteeksi parit villasukat!

Lankana kummassakin Novitan Seitsemän Veljestä Sateenkaari, puikkoina kolmoset ja silmukoita varressa 48 ja terässä 44. Ovat suunnilleen kokoa 39.

Lyhytvartiset painaa 64 grammaa, pitkävartiset 98 grammaa.

Huomaako kuvissa sukkien värieroa? Olin ostanut kaksi kerää tätä lankaa, samaa värierää. Tarkoitus oli ensin neuloa toinen sukka toisesta kerästä ja toinen toisesta, kun meinasin että sitten voi aloittaa seuraavan parin heti siitä seuraavasta väristä kun edellinen sukkapari on loppunut. Mutta aloitettuani toista sukkaa huomasin, että toisessa kerässä oli ihan eri sävyinen tuo fuksianpunainen – ensimmäisessä oikein kirkas ja toisessa paljon haaleampi, ja siinä oli valkoisia pilkkuja eli ihan värjääntymättömiä kohtia. Ero oli niin selvä että oli pakko tehdäkin saman tien toinen sukkapari. Onni näiden raitojen kanssa oli siinä että sukka päättyi sopivasti värimallikerran loppuun, eli ei tarvinnut ottaa uutta sukkaa aloittaessa pois kuin pikkupätkä oranssin raidan loppua.

Tykkään tosi paljo tuosta iloisesta raidoituksesta, loppulangoista meinaan neuloa sitten yhdistäen tähän sateenkaareen jotain muuta, todennäköisesti mustaa. Mutta niiden sukkien vuoro ei ole ihan vielä – eilen aloitin villatakkia harmaasta Jannesta, jota tuli hamstrattua ennen viime vuoden lankahamsterikisaa…

Niin ja vanhainpäivänpuku on valmiina odottamassa tansseja – kuvia siitä sitten joskus…

1 kommentti:

MariJ kirjoitti...

Ihania sukkia! En kyllä huomaa kuvissa värieroa, mutta luonnossa sen varmaan näkee paremmin.

Huomasin, että olit kysynyt omassa hamsteriblogissasi siitä kappalemäärästä. Kristel varmaan tietää asiasta paremmin, mutta olen ymmärtänyt, että joku kisaan osallistuva henkilö on luvannut palkinnon sille, joka neuloo kappalemääräisesti eniten projekteja. Siksi siis meidän apuemojen täytyy merkitä myös kappalemäärät ylös. Se ei ole siis ollut hamsterikisan alkuperäinen tarkoitus, eikä nähtävästi siksi ole myöskään kirjoitettu sääntöihin, koska tuo palkinto on tullut vähän niin kuin "ulkopuolelta". Onhan joskus muistaakseni (hamstereissa tai jossain muussa tempauksessa) joku halunnut esimerkiksi palkita sellaisen, joka neuloo eniten hyväntekeväisyyteen. Mutta jos saat tähän joltain toiselta selkeämmän ja tietävämmän vastauksen, niin hyvä juttu, tämä on vain se minkä minä olen hommasta käsittänyt. :)