keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta!

Tulin raportoimaan loppuvuoden neulomukset ja tekemään vähän tilastoa viime vuodesta.  Vuoden lopulla neuleintoni on palannut ja olen saanut valmiiksi muutamia paksusta langasta tehtyjä päänseudun lämmittimiä.


Ensimmäinen pipo on neulottu kaksinkertaisesta Regian Fluormania -sukkalangasta vitosen puikoilla. Silmukoita oli 76 kappaletta ja painoa kertyi 71 grammaa.

 
Toinen pipo on Schachenmayr Lumio -heijastinlangasta, 44 silmukkaa kutosen puikoilla ja painoa 118 grammaa.
 
 
Kolmanteen pipoon on käytetty ensin kaikki loput Lumio-heijastinlangat ja loppuosa on neulottu nelinkertaisella mustalla seiskaveikalla. Neuloin samoin kuin edellisen 44 silmukalla ja kutosen puikoilla ja painoa tuli 116 grammaa.

 
Tästä kuvasta ei saa kunnon käsitystä millainen tekele kyseessä on, mutta tämä on siis huppuhuivi Novitan Crystal-langasta. Neuloin seiskan puikoilla ensin 81 silmukkaa leveää valepatenttia ja kun huppuosa oli tarpeeksi syvä, ompelin takasauman, päättelin etureunan silmukat niin että toiseen reunaan jäi 21 silmukkaa, ja jatkoin sitä (huiviosaa) sitten niin pitkästi kuin lankaa riitti, ja lopuksi saumasin loppupään hupun reunaan. Tämä tuntuu oikeasti aika kivalta päässä, huivi riittää löysästi kierroksen kaulan ympäri. Crystal on tosi paksua lankaa, joten tälle huppusysteemille tuli painoa 418 grammaa.
 
 

Viimeinen vuonna 2013 valmistunut neule on Päivölässä saamani Mickin käsinkehrätystä langasta tehty tuubi. Neuloin tämänkin valepatenttia ja olisin halunnut tästäkin hupun, mutta lankaa ei ollut niin paljoa, joten päädyin tuubiin. Tässä on  81 silmukkaa ja vitosen puikot ja painoa kertyi 110 grammaa.

Vuonna 13 neuloin yhteensä 4707 grammasta lankaa, yhteensä 42 tuotetta. Kuluneena vuonna en saanut valmiiksi mitään suuritöisempiä käsitöitä, vaikka mulla muutama jakkukin on aloitettuna. Neuloin yhteensä 19 pipoa, 15 huivia (tuubit ja huppu mukaan lukien), 7 sukat ja 1 säärystimet.

Tällainen oli mun neulevuosi 2013, pääasiassa semmoisia tekeleitä syntyi, joita pystyi kutomaan telkkaa katsoessa. Saa nähdä syntyykö alkavana vuonna mitään vaikeampaa.

Nyt toivottelen kaikille oikein ihanaa uutta vuotta 2014!

Ei kommentteja: