lauantai 5. huhtikuuta 2014

Maaliskuun käsityöt


En ole saanut aikaiseksi postata tänne tekeleitäni pitkään aikaan, mutta tässä tulee maaliskuussa valmistuneet.
Neuloin kuun alussa mustat perussukat, jollaisia tykkään itse käyttää.

Lankana on seiskaveikka, kolmosen puikot, koko noin 39 ja painoa 79 grammaa.
Seuraava tekele valmistui Päivölässä neuleretriitissä, aloitettu tämä oli kyllä jo maaliskuussa vuonna 2011. Ei uskoisi, että 91 grammaa painavaan neuleeseen menee lähes kolme vuotta, mutta työ vaan jostain syystä jäi kesken.
 

Lankana tässä hämähäkinseittineuleessa on Austermanin Kidsilk, neuloin vitosen puikoilla ja tämä xl-kokoinen vaate painaa tosiaan vain 91 grammaa.

Seuraavaksi maaliskuussa valmistui vähän erilainen käsityö - en ole koskaan tehnyt röyhelölangasta tai mistään muustakaan ”puolivalmisteesta”, mutta nyt tein tilauksesta huivin tuollaisesta nauhasta.

Langan (tai nauhan) nimi on Katia Pareo, ja siinä on siis silkkimäiseen nauhaan kiinnitetty reunoihin lenkkinauhaa, jota virkataan vähän haarukkapitsimäiseen tapaan. Käytin kutosen koukkua, ja päättelyt tein ihan silmäneulalla ja rullalangalla ompelemalla. Huiviin käytin kokonaisen kerän ja se painaa 109 grammaa.

 
Seuraavaksi aloin neuloa tilauksesta pääsiäiskoristeita. Tein kananmunan lämmittimeksi tai koristeeksi tarkoitetun tupsulakin, joka on neulottu kolmosen puikoilla 24 silmukalla. Lanka on Schachenmayr Multicolorian ja painoa pipolla on kokonaista 5 grammaa.
 

Toinen pääsiäiskoristeidea on virkattu kukko, jossa on sisällä vanua sekä tukena vessapaperirulla. Kuvat on otettu ennen täyttämistä ja täytettynä. Kukko on virkattu kolmepuolikkaalla koukulla Hjertegarnin Lima-langasta ja se painoi ennen täyttämistä 29 grammaa.
Mulla on tulossa vielä lisää noita suunnilleen samanlaisia pipoja sekä kukolle kaveriksi kana, mutta niistä sitten seuraavassa postauksessa.

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Oletpa ollut ahkerana. Upeita töitä. Tuo röyhelölanka on uusi tuttavuus. Jännä lanka.
Ihanaa sunnuntaita.

jutzq kirjoitti...

Oiii söpö tuo kukko!! Minä tahtoo myös! :-)
Perustin juuri itsellenikin käsityöblogin, ja olis muksaa jos kävisit vilkaisee jospa tykkäisit! http://silmukoitua.blogspot.fi