tiistai 2. helmikuuta 2016

Joulukuun ja tammikuun käsitöitä

 Heippa!

Blogiparkani on ollut pitkään aivan hiljaa, ja mulla on jäänyt blogien lukeminenkin tosi vähiin Blogilistan lopettamisen jälkeen, mutta nyt päätin tulla raportoimaan parin viime kuukauden neuleet. Jos täällä joku vielä käy... Olen myös ommellut aika paljon, mutta kuvaan niitä sitten joskus toiste.

 
Ensimmäisenä esittelyssä on hyvälle ystävälle joululahjaksi neulottu huivi. Lanka on TeeTeen Cacao, eli ihanan pehmoinen lenkkialpakka. Huivi on neulottu ainaoikeaa vitosen puikoilla ja se painaa 155 grammaa. Loppulangasta olisi tarkoitus tehdä joskus rannelämmittimet, ehkä ensi jouluksi. :)
 
 
Ostin lempilankakauppani alekorista muutaman kerän iloisen vihreänkirjavaa Sirdar Indie -lankaa, josta neuloin setin: Pipo painaa 76 grammaa, se on neulottu kutosen puikoilla ja siinä on 52 silmukkaa.
 
 
Tumput neuloin kokeellisesti niin, että niissä on sivusauma. Koska lanka on paksua ja tarvittiin vain 20 silmukkaa, tuntui tylsältä neuloa viidellä puikolla, vaan päätin kokeilla mitä tapahtuisi jos neuloisin tasona. Täytyy sanoa, että oli aika hauska tehdä tuolla tavalla. Jos olisi yksivärinen lanka ja ompelisi sauman huolellisesti, tulisi ihan hienot tumput näinkin. Nyt tuo sivusauma näkyy vähän turhan paljon. Tumput on neulottu kutosilla ja ne painavat 97 grammaa.
 

Lenkkikaulahuivi on myös kutosilla neulottu, ja se painaa 139 grammaa. Loin 150 silmukkaa lenkiksi ja neuloin niin paljon kuin lankaa riitti.

Nämä neuleet valmistuivat jo joulukuun puolella ja seuraavaksi on vuorossa tammikuun tuotokset, eli kuusi paria sukkia.

 
Sain viime vuonna työkaverilta neulomispalkaksi 200 grammaa hänen äitinsä aikoinaan kehräyttämää sukkalankaa. Neuloin tästä paksusta luonnonvalkoisesta langasta kahdet samanlaiset perussukat. Kahdet tein sen vuoksi, koska ensin aloin tekemään yhtä sukkaa kummastakin kerästä, mutta neuloessa niissä tuntui aika suuri pehmeysero. Ajattelin, että jos ne vaikka käyttäytyvät pesussa eri lailla, niin neuloin sitten kummallekin parin. Kummatkin sukkaparit on neulottu kolmosen puikoilla ja ne ovat yhtä painavat, 74 grammaa pari.
 
 
 
 
Päätin sitten neuloa tuon pässinpökkimän langan loppuun - tässä kolmannessa parissa on siis molempia pehmeysasteita, ja lisänä varressa vihreänkirjavaa Isoveljeä sen verran kuin lankapussistani löytyi. Nämä sukat on myös neulottu kolmosilla ja painoa kertyi 75 grammaa.
 

Sitten innostuin kaivelemaan lankalaatikoita ja neulomaan sukkia erilaisista jämistä. Punavihreään Polkkaan laitoin lisäksi vihreää Jussia, ja sain ne kummatkin loppumaan. Nämä edelleen kolmosilla neulotut sukat painavat 72 grammaa.


Sitten seuraaviin riemunkirjaviin sukkiin käytin loppuun kahden erivärisen Polkan sekä Papukaijan Jämät sekä vähän valkoista ja Sateenkaariraitalangan jämiä. Nämä painavat 91 grammaa.

 
Tammikuun viimeisistä jämäsukista tulikin sitten aika kauniit. Olin säästänyt näitä varten yhden mallikerran sateenkaarta, ja lisäksi tässä on valkoista ja oranssia. Kolmosen puikot näissäkin ja painoa sukille kertyi 89 grammaa.
 
Jämälankaprojektin myötä tulossa on vielä ainakin kolmet seiskaveikkavahvuiset sukat tai tossut ja sitten voisi välillä neuloa jotain isompaa, tai jos jämäinnostus jatkuu, on mulla aika paljon niitä ohuempiakin sukkalankanykeröitä.
 
Tässäpä olikin aika paljon, eipä muuta nyt kuin ihanaa lopputalvea/alkukevättä!

1 kommentti:

Hepsi kirjoitti...

Kyllähän täällä käydään aina, kun olet päivittänyt.
Minä seuraan blogeja Feedlyllä, suosittelen. Se on kätevä. Minäkin olen kyllä aika laiskaksti nyt seuraillut.
Mukavaa talven jatkoa ja kevään odotusta sinulle! =)