lauantai 11. elokuuta 2007

Jotakin pientä edistystä...

Aina sitä jotain pientä tapahtuu tässä käsityörintamalla.

Eilen sain yhden sukan valmiiksi telkkaa katsoessa - vaikkei kyllä villasukat tällä helteellä ihmeemmin innosta. Tämmöinen perussukka on kumminkin siitä kiva telkkarineule, että sitä tehdessä ei tarvi paljon katsoa työhönsä eikä ollenkaan ajatella ;) Ja kohta se talvi sieltä tulee...Tänään virittelin takapihalle vyyhdinpuut yhteen ja kerijälaitteen toiseen keittiötuoliin, ja ístuin itse pikkujakkaralla melkein kolme tuntia kerimässä.

Vihreät uudet villatakkilangat pääsi ensin vyyhdiltä kerälle ja sitten vielä uudelle kerälle kaksinkertaisina.Ja sitten aattelin, että samaan putkeen käyn kuin käynkin tuon sateenkaarijutun kimppuun. Ensin se liian leveä ja liian lyhyt miehustaosa takaisin kerille, sitten uudet langat vyyhdiltä kerille ja sitten myös kaksinkertaisena uudelle kerälle - pätkittynä aina kun värisävy selvästi vaihtuu.Enempää en aio niitä keriä, vaan sitten kun alan neuloa, laitan nuo pikku kerät järjestykseen violetista punaisen ja keltaisen sävyjen kautta vihreään ja turkoosiin. Huomatkaa, että hihat säästyivät purkamiselta. Takin pituudeksi tulee siis se missä kohdassa keltainen lanka alkaa vihertää - sitten otan hihat mukaan ja teen raglankavennukset. Kaulusresori ja nappilistat tulevat sitten turkoosilla.

Nyt en oikein millään osaa päättää, minkä projektin kimppuun käyn seuraavaksi. Taidanpa lorviskella vähän aikaa blogistaniassa.....

1 kommentti:

Pelagia kirjoitti...

Oletpas ollut taas ahkerana! Ja Menitan reissukin tuotti tulosta - minäkin olen tuota lankaa kuolannut siellä, mutta kun ei ole koostumuksesta ollut tietoa, olen vielä jättänyt kauppaan. Ja muuten, käyhän blogissani, olen nimennyt sinut RGB-ehdokkaakseni!