torstai 9. elokuuta 2007

Uutta lankaa ja ufotilanteen päivitystä...

Kävin eilen ohikulkumatkalla Soukassa Menitan Outletissä. Mukaani sieltä lähti 750 g ihanan vihreää (kuvassa hieman liian sinertävää) tuntematonta villasekoitelankaa. Kaikki muut ihanuudet onnistuin jättään sinne, mutta tätä väriä en voinut vastustaa. Toivoisin, että jonain päivänä mulla olisi näistä langoista kaksinkertaisena neulottu villatakki. Tykkään villatakeista.

Sitten ajatelin, että toiseksi viimeisen lomapäivän kunniaksi teen yhteenvedon tänhetkisestä keskeneräisten käsitöideni tilanteesta. Keskeneräisiä on seitsemän kappaletta, ja veikkaan, että uuden työpaikan vuoksi nyt ei hetkeen ole aikaa saada niin paljon valmista kuin mitä tässä kesällä on syntynyt.
Aloitan listaamisen uudemmasta päästä. Aloitin alpakkalangasta huivia ihan omalla, jokseenkin yksinkertaisella mallilla. Huivi on aloitettu niskasta ja siihen muodostuu reikäraitoja. Lanka on kyllä aika ohutta, mutta muuten ihanaa neulottavaa - veikkaan ettei ihan heti valmistu.
Ja koska malli tuntui mukavalta, mutta hitaalta, aloitin tekeen samalla mallilla kesäisempää huivia iloisesta pätkävärjätystä bambusta. Kunnon kuvaa tästä ei saa, ennen kuin koko huivi on valmis, kun se on niin lyhyellä pyöröpuikolla.

Ja aina pitää olla joku tosihelppo teeveekäsityö - tällä hetkellä jättiraitasukat, joista ensimmäisen varsi alkaa olla halutuin pituinen.

Seuraavana on kainaloihin edennyt Susanna, jolle seuraavaksi pitäisi laskea hihojen silmukkamäärät.

Sitten viimeisenä neuleena on tämä Sateenkaarijuttu, joka on niin hankala projekti, että saa todella odottaa parempia inspiraatioita.


Lankalaatikon pohjalta löytyi yksi yli kymmenen vuotta kesken ollut virkkutyökin. Mulla ei ole aavistustalkaan, mitä tälle pitäisi vielä tehdä. Taisi aikoinaan jäädä kesken, kun huomasin, että alkupää on jonkin verran tiukempaa kuin loppupää. Noin mulle käy aina virkatessa, käsiala löystyy pikkuhiljaa.
Sitten viimeisenä esittelen kanavatyön, jota on pistelty suunnilleen puolet. Mulla ei ole tarkkaa mielikuvaa, koska tän olen aloittanut, mutta on siitä takuulla reilusti yli kaksikymmentä vuotta.
Tämmöisiä töitä siis käsityökopastani tällä hetkellä löytyy. Lisäksi laatikossa on jotain viistoista kiloa muita lankoja, niin että tekemistä kyllä riittää.

1 kommentti:

Vape kirjoitti...

Onnittelut uudesta työpaikasta.
Alpakkahuivin alku näyttää mukavalta. Väri on houkutteleva