tiistai 1. heinäkuuta 2008

Väriä!

Tässäpä tuleekin nyt oikein iloisen värinen postaus!Sain eilen Feather and Fan Comfort Shawlini valmiiksi, ehti siis kesäkuun puolelle! Tällä huivilla on painoa 290 grammaa, vironvillavyyhdistäni jäi jotain puolitoista metriä lankaa. Vähän jännitti, että riittääkö melkein 400 silmukkaa pitkään päättelykerrokseen, mutta hyvinhän tuo sitten piisasikin ;-).

Tätä iloisen väristä huivia oli tosi hauska kutoa, mutta nyt olen siihen pikkuisen pettynyt. Ensinnäkin sen muotoon: Monet niskasta aloitetut huivit on sellaisia, että – miten sen sanoisi – niissä on pitkä sivu mieluummin kovera kuin suora, ja silloin huivi pysyy tosi hyvin harteilla. Tän kanssa on kuitenkin vähän toisin, niskankohtaan jäi pikkuisen kulmaa ulospäin, joten huivi ei pysy niin hyvin harteilla. Täytyy miettiä voiko tälle tehdä vielä jotain, vaikka virkata niskasta hiukan kiristävä reuna tai jotain, mutta ei mulla taida olla sopivaa lankaa. Ehkä yritän sitä vielä venyttää muualta höyryraudan kanssa.

Toinen juttu mistä en niin kauheasti tässä tykkääkään, on tuo väritys: siis onhan tää hauska ja pirteä huivi ja tykkään kaikista noista väreistä, mutta pikkuisen lapsellisen tästä tuli ja pikkuisen liian raidallinen mun makuun. Ehkäpä tälle löytyykin koti jostain muualta. Saapi nähdä.

Joo, ja sitten lisää väriä, hempeää tällä kertaa:Tänään oltiin pitkään reissussa ostamassa puutarhapöytää ja pionit oli sillä aikaa päättäneet ruveta kukkimaan! Toivottavasti ei tule rankkaa sadetta joka taas kaataa nuo valtavat kukkapallot maahan, vaan saatais nauttia näistä pitkään!

Ai niin, hiukan kesäkuun tilastoa vielä lopuksi: Neuloin kesäkuussa 5 työtä (tai siis sain valmiiksi kaksi villatakkia ja neuloin sukat ja kaksi kolmiohuivia). Yhteensä kulutin lankaa 1354 grammaa. Tähän mennessä tänä vuonna olen neulonut 6105 grammaa, eli keskimäärin reilun kilon kuussa. Viime vuonna tähän aikaan tilastoni näytti reilun kilon suurempaa lukemaa, mutta silloin olin kyllä viimeistellyt aika paljon aiempina vuosina aloitettuja ufoja ja punninnut valmiit työt - tän vuoden lukema on ihan aidosti tänä vuonna neulottua ja virkattua.

Jostain kumman syystä lankalaatikkoni on kuitenkin keventynyt vain vajaat kaksi kiloa, vaikka olenkin neulonut yli kuusi. Kyllä tää lankahamsterin matematiikka on kummallista!!!

;-)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kun syksy tulee, lukiolainen on taas ainakin ihan hulluna oranssiin!

Lukiolainen kirjoitti...

Kiitos Raijis, huivi on ihana ja käytössä jo! Se on nappiin mun makuun, kuten kassikin! Kiitti tuhannesti!