maanantai 23. helmikuuta 2009

Mummuruutuja ja sukkia

Sainpas välillä jotain käsitöitä valmiiksikin!Virkkasin jämälangoista + luonnonvalkoisesta seiskaveikasta pienen peiton äitilleni lämmittämään telkkaa katsoessa. Tämän peiton mitat on vain 87 x 118 cm, äiti siis toivoi tämmöistä pientä lämmikettä eikä mitään täyskokoista peittoa. Ajatuksissa (siis suunnitteluasteella) tämä peitto on muhinut vuoden alusta, mutta ensimmäisen isoäidinneliön eli mummuruudun (niin kuin joku bloggaaja näppärästi ”suomensi”) virkkasin tähän peittoon vasta reilu viikko sitten. Eilen illalla sain sitten reunuksenkin virkattua ja saman tien kääräisin peiton rullalle, että näin paljonko tuo tekele painaa. Ja se painaa 730 grammaa.

Peitto on siis virkattu kolmepuolikkaalla koukulla seiskaveikan ja muitten suunnilleen saman paksuisten lankojen jämistä. Ideana oli käyttää kaikenmaailman lankoja, ihan ennakkoluulottomasti, myös raitalankoja, vaikkei ne oikeesti sovi näihin ruutuihin ollenkaan. Ei siis ollenkaan, kaikista rumimmat ruudut on raitalangoista, joissa väri vaihtui aina väärässä kohdassa. Niinpä en sitten antanut itseäni ollenkaan haitata senkään, jos tavallinenkin lanka loppui kesken kerroksen. Ilokseni sain kulutettua tähän paljon pieniä lankanyyttejä, joille olisi tosi vaikeaa keksiä mitään muuta käyttöä. Ja päätarkoitushan on lämmittäminen, ja lämmin tää oli – ainakin sylissä reunaa virkattaessa.

Mutta tässä peitossa ei siis ole kahta samanlaista ruutua, ja nuo luonnonvalkoiset reunat tasoittavat sekamelskaa kummasti, niin että kokonaisuus ei ihan niin kauhea olekaan, vai mitä?

Jep. Ja tässä vielä sukat, jotka valmistui joskus alkuviikosta, mutta blogataan vasta nyt. 110 grammaa seiskaveikan jättiraitaa kolmosen puikoilla. Mulle itelleni kai.Näiden töitten myötä sain lankahamsterisaldoni nousemaan kilon paremmalle puolelle, joten olen aika tyytyväinen. Seuraavaksi kai valmistuu Came-kamelitakki, mutta se on neulottu jo aikaa sitten, joten se ei lisää hamsterigrammoja (ellei sitten viimeistelybonuksena) – jos edes ehtii helmikuun puolella. Ja sitten jonossa on Cloud-takki ja ufotunika. Muuta ei nyt kesken olekaan. Ajatuksissa muhii yksi liivi tms. lämmitin, pari huivia ja pari kesätunikaa, joihin laatikostani kyllä löytyy langatkin.

Mutta nyt mulla on kumminkin hiihtoloma!

1 kommentti:

Maippi kirjoitti...

Onpa kaunis tuo peitto! Itselläni on ikuisuusprojektina peitto isoäidinneliöistä :D