perjantai 16. lokakuuta 2009

Liian kauan säilötty idea ja reissuterveiset

Nyt kyllä harmittaa yksi juttu, nimittäin eräs liian kauan toteuttamistaan odotellut idea.

Mulla on kohta kaksi vuotta ollut suunnitteilla yhdet tietyt sormikkaat, siitä asti kun neuloin nämä hanskat. Tässä tekstissä jo vihjaan ideaani, joka syntyi noita sormia neuloessani, ja nyt viime viikolla mietin taas tarkempaa toteutusta. Melkein jo aloitinkin, mutta en sitten kumminkaan viitsinyt lähteä kaivamaan mustia Nalle-lankojani alimmasta lankalaatikosta, kun on tuo peitto tuossa tekeillä. Nyt kumminkin kerron ideani:

En varmaan ollut ensimmäinen joka tän ajatuksen keksi, mutta en nyt sitten viimeinenkään. Idea lähti noita Step-hanskojen sormien juureen sattumalta tulleita kapeita raitoja neuloessa – teenpä mustat hanskat, joihin neulon keltaisella ”kultasormuksia” ja laitan niihin kiviksi askartelukaupan ”jalokiviä”. No, Novitan suunnittelija on nyt saanut suunnilleen saman idean tänään tulleen lehden vihreisiin kämmekkäisiin ja minä olin hidas hämäläinen kun en kahdessa vuodessa ole saanut ideaani toteutettua. Mutta aion silti vielä tehdä nuo sormushanskani kunhan kerkiän ;D vaikka idea ei enää tunnukaan ihan samalta.

Tässä on taas hyvä esimerkki siitä, että sama idea voi tulla useammalle henkilölle ilman että kyse on mallin varastamisesta. Tän aiheen tiimoilta on blogistaniassa ja esim. Ravelryssä käyty kiivastakin keskustelua, ja itseänikin tuo kysymys on koskettanut ennenkin – nimittäin Ullaan muinoin tekemäni ketjusilmukkahuivi on myös keksitty muuallakin.

No, se siitä. Täytyy kyllä myöntää, että sattuneesta syystä ei mulle jäänyt tuosta Novitan lehdestä mieleen mitään muuta.

Sitten muut kuulumiset: sain syysloman kylpyläreissulla jonkinlaisen flunssan, jota tässä yritän parannella. ja Maija-peitossa on valmiina 68 neliötä, joten urakkaa piisaa vielä, tarkoitus olisi tehdä 120 kappaletta…

Loppuun maisemakuvia Karjalohjalta.


Kivikirkko

Lenkkipolku

Ranta

1 kommentti:

Sartsa kirjoitti...

Ompa kaunis ja historiallisen näkönen kivikirkko.
Jos tekis sukat varvassormusperiaatteella :D Tai nilkkaketju siihen.
Välillä jostain jää joku mielikuva nähdystä kuvasta tai kuullusta jutusta ja sit tekee sen myöhemmin muistikuvan perusteella. Ei kai sillekään mitään voi. Musiikissa on vähä sama juttu. Välillä tuntuu että kaikki musiikki on jo keksitty ja niitä samoja juttuja pyöritellään aina vain eri tavalla.
Mukavaa sunnuntaipäivää!