keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Keskeneräistä ja uutta…

Mulla ei ole mitään valmista esiteltävää, mutta tulin silti kertoon kuulumisia.

Tällä hetkellä mulla on 4 keskeneräistä työtä (plus ompelukset), mutta en silti aio osallistua tän kevään Fufo-tempaukseen, koska luulen että aloitan uusia töitä vielä lisääkin ennen kuin nämä valmistuvat. Otin kuvia tuossa esillä olevista keskeneräisistä, mutta vallan unohdin vanhimman työn.

No, se vanhin kuvaton keskeneräinen on musta alpakkatakki, jota on neulottu miehustaa ehkä parikymmentä senttiä. Sileää neuletta ja ohut lanka – tylsää!Toiseksi vanhin keskeneräinen on tämä vihreä puuvillatakki. Väri ei oikeasti ole ihan noin minttu vaan on vihreämpää. Neulon tässäkin koko miehustaa ilman sivusaumoja (vaikkei uskoisi tän kuvan perusteella, tuo 4x4-resorineule vetää kasaan tosi kapeaksi. Aika tylsää neulottavaa tämäkin.

Seuraava keskeneräisyys on tämä ylhäältä alas neulottava toppi. Tuo kirjava lanka on jotain muutama vuosi sitten Tallinnan Filatista ostettua italialaista viskoosinauhalankaa ja yksivärinen on Rowan linen drape -pellavasekoitetta, jota sain kerran Korialla yhdessä lankavaihdossa. Kumpaakin lankaa on parisataa grammaa ja kun huomasin, että punaisen sävy on täsmälleen sama ja langat sopivat neulottavaksi samoilla (3½) puikoilla, niin päätin yhdistää ne samaan työhön. Niin kuin tiedätte, mä en ole raitaihmisiä, mutta tästä ei uskoisi että olen neulonut tuohon yhden kerroksen raitoja.
Neljäs keskeneräinen on tänään bussimatkatyöksi aloitettu päätön huivi eli huivilenkki viimesyksyisestä Lidlin Sirmione-sukkalangasta. Olisin ehtinyt virkata vähän enemmänkin mutta otin mukaani vain yhden lankanyssykän ja se loppuikin nopeammin kuin luulin.

Olin tänään siis shoppailemassa. Ostin kävelykengät:

Pari teepaitaa, joista toinen on ihan perus, mutta toisessa on kivat hihat:
Sitten poikkesin Menitassa puikkoja ostamassa:

Mukaan tuli tietysti myös vähän lankaa:

En ole ennen neulonut vielä Muskatista, näistä väreistä tulee toppi, jota alun perin meinasin pinkki-violetti-sävyistä, mutta päädyin kumminkin vihreään.

Niin, ja sitten ostin vielä mustaa farkkukangasta, josta pitäisi tulla jakku. Nyt tuo kangas on kuivumassa pesun jäljiltä, jospa jo huomenna innostuisin leikkaamaan. Tosin pöydälläni odottaa ompelijaa se tilkkupeittokin…

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvien alla pitäis olla tykkää-painike fb:n tapaan.
tykkää tykkää tykkää ... :)
t. i@