tiistai 25. toukokuuta 2010

Virkattua ja bongattua

Virkkasin lopusta Ticotico-langasta huivin – tai siis huivilenkin.Tällä kertaa halusin huivilenkistä hieman pidemmän ja keveämmän joten päädyin virkkaamaan ketjusilmukkahuivitekniikalla, eli vuorotellen 5 pylvästä ja 15 ketjusilmukkaa. Pituuden vuoksi tämän pystyy pukemaan myös niin, että laittaa kaksinkerroin ja vetää toisen pään toisen lenkistä. Kolmosen koukulla virkattu huivi painaa 80 grammaa ja sain kulutettua siihen loput Ticoticot. (Näyttää muuten kuvassa kovin vaalealta tuota pensasaitaa vasten.)

Muuta valmista en ole saanut aikaiseksi – hiukan neulonut vihreää puuvillajakkua, joka on nyt kainaloissa. Lisäksi olen ommellut tilkkupeittoa, tänään sain sen vaiheeseen, jossa mulla on sata plokkia, joita pitäisi seuraavaksi ruveta yhdistämään. Eilen ostin jo vanunkin peittoa varten ja samalla piti ostaa vaihteeksi mustaa farkkukangasta, josta meinaan tehdä pusakan. Tykkään tekemästäni farkkubleiseristä, mutta myös pusakalle olisi tarvetta!

Tämmöistä tällä kertaa. Saa nähdä tuleeko tässä kuussa mitään muuta valmista. Laitan lopuksi taas kuvan tänkertaisesta takapihan vieraasta!

1 kommentti:

Sartsa kirjoitti...

Ketjusilmukkalenkit tuo huiviin kivasti kesäkeveyttä. Tota tekniikkaahan vois käyttää jossain muussakin.
Lapset opetti minua, kun ne oli pieniä, että ton linnun nimi on Pasaani.