keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Kesäkuun raportti

Viimeistä päivää viedään tässäkin kesäkuussa jo iltaa kohti, joten on aika tehdä kuukausiraportti käsitöistä. Sain valmiiksi pari pientä virkkaustyötä, huivit kaulaan sekä päähän.
Tämä kaulahuivi on – yllätys yllätys – vaihteeksi ketjusilmukkahuivi.
Virkattu kolmosen koukulla Novitan Bambusta ja painaa 93 grammaa. Tällä kertaa tein viiden pylvään sijasta kaksi pylvästä, ketjusilmukan ja taas kaksi pylvästä, välissä on 15 ketjusilmukkaa. Tästä tuli kesäisen kevyt, tarkoitettukin vain väriläiskäksi muuten niin mustiin asuihini.

Virkatessani aloin ideoimaan loppulangasta pientä päähuivia, ja keksin että sen voi virkata niskasta pantamaiseksi lenkiksi, jolloin ei tarvita solmuja. No – taisin keksiä pyörän taas, ainakin näin vastaavantyyppisen neulotun huivin blogeja selatessani. (En muista kenen blogissa se oli, mutta kyse oli semmoisesta vähän lämpimämmästä versiosta, pantaosuus oli käännetty kaksinkerroin.)

No, joka tapauksessa tykkään tästä mallista, mutta tein tästä omaan päähäni vähän liian ison. Jos tämä on liian lapsellinen malli eräille isotukkaisille teinitytöille, niin laitan sitten kuminauhan niskaan kiristämään ja pidän itse. Viiskymppiselle ainakin sopii!

Tämä kolmiohuivilenkki on siis tehty samasta Bambusta samalla kolmosen koukulla ja lankaa tähän kului tasan 50 grammaa.

Sain kesäkuun langankulutussaldokseni siis vain 143 grammaa. Tässä vaiheessa muistutettakoon, että ompelukone ja silmäneula olivat harvinaisen ahkerassa käytössä. Huomautettakoon myös, etten ostanut kesäkuussa yhtään lankaa, en edes matkamuistoksi Pietarista enkä Tampereelta!

Loppukevennyksenä jotain ihanaa vaaleanpunaista:
Tänään on taas se päivä vuodesta kun meidän pionit on parhaimmillaan. Tavallisesti tässä vaiheessa tulee sade ja kaataa kaikki kukat tukikehikoista huolimatta – toivottavasti tänä vuonna saisi nauttia näistä vähän kauemman…

2 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihana tuo päähuivi! Noitahan aina välillä näkee jos minkäkinlaisina viritelminä, itsekin tein yhden päähuivin viime kesänä jämälangasta, ja siitä tuli tasan sellainen mihin lanka riitti. :)

Hepsi kirjoitti...

Kaunis se vaan on tuo ketjusilmukkahuivisi! Ja kiva pikkuhuivi! Uskoisin kelpaavan myös nuoremmille neitosille! =)