keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

K E S Ä L O M A !

Ihana ilma tuolla ulkona ja mulla tänään eka kesälomapäivä! Kaksi kuukautta ilman open kullanmurujen teinienergiaa, mutta jännää taas sitten elokuussa nähdä kuinka paljon teinitytöt ehtii yhden kesän aikana aikuistua! Nyt saan kummiskin nauttia lomasta kaikessa rauhassa, jos sitten loppukesästä vähän alkaisi suunnitella syksyn opetusta. 

 
Olen pitkästä aikaa saanut pari neuletta valmiiksi. Tämä äitille Gjestal Jannesta neulottu takki on nappeja vaille – itse en löytänyt sopivia nappeja omista enkä mun lähialueen kaupoista, mutta äiti on kuulemma itse jo ostanut ne odottamaan. Neuloin tän perusvillatakin nelosen puikoilla ja painoa kertyi 494 grammaa. Toivottavasti on sopivan kokoinen.

Sitten vähän muutakin valmista: Meillä oli tällä viikolla kaksi päivää koulutusta ja maanantaiaamuna nappasin mukaani sukkapuikot ja kerän mustaa lankaa. (Aattelin, että koska olen mustissa vaatteissa niin musta käsityö kiinnittää vähemmän huomiota kuin joku sateenkaarilanka). Aloitin aamulla bussissa ja valmistin toisen sukan toisena päivänä bussissa paluumatkalla. Ihan tehokas kaksipäiväinen siis, ja kun kuuntelemisen lisäksi oli käsillä tekemistä, niin ei välillä edes huomannut, kuinka huonolla penkillä istui. J
Nämä sukat on neulottu siis seiskaveikasta kolmosen puikoilla ja painavat 77 grammaa.

Olen myös ommellut hiukan, pari toppia ja yöpaitulin ja korjannut pari paitaa, mutta ei niistä tule tänne kuvia koska ei niissä ole mitään näkemistä. Laitan sen sijaan kuvan söpöstä pikku kassista, jonka yksi mun kullanmuruista mulle ompeli. Pyysin tekemään kassin, johon on helppo heittää kukkaro ym. kun lähtee pyörällä liikenteeseen, eikä halua ottaa oikeaa käsilaukkua.


Niin ja lisäksi mun kullanmurut ompeli mulle 8 uutta keittiöpyyhettä ikivanhasta pellavakankaasta, jota sain lahjaksi 5,3 metrin palan. Lisäksi tytöt teki niihin  brodeerauskoneharjoituksinaan hienot vanhanaikaisen näköiset nimikoinnit.
Toukokuun neulesaldoksi tuli siis kaksi työtä, ja yhteensä 571 grammaa. Yksi huivi on lisäksi edennyt, mutta ei ehtinyt valmistua. Lankakaupoissa ei tullut toukokuussa tuhlattua ollenkaan – kävin kyllä Porvoossa Teeteen kevätmarkkinoilla mutta en sitten kummiskaan ostanut sieltä mitään – hiplasin kyllä vihreitä alpakoita ja jotain muutakin, mutta jätin vielä sinne…

Nyt kun kesäkuu alkoi ja kaikki muut neulebloggaajat aloittaa hurjasti uusia töitä kesäyön hullutuksessa, tekisi munkin vähän mieli liittyä joukkoon, mutta ongelma on siinä, että jos mun lankavarastosta aloittaisi parikymmentä uutta työtä, niin niiden pitäisi olla suurimmaksi osaksi sukkia, eikä mulla ole niin monia puikkoja. Niinpä päätin tänäkin kesänä tyytyä neulomaan ihan omaan tahtiini. Mulla on nyt kesken huivi, pusero, kaksi takkia ja tilkkupeitto/pyllynalusta. Lisäksi olisi tarkoitus tehdä parit töppöset, joten tekemistä riittää näinkin. Ja ommellakin voisi – laatikosta löytyy kankaita vaikka kuinka, mutta farkkupusakka ja ulkoiluliivi on ompelujonossa ensimmäisinä.

Eipä tässä nyt muuta kuin oikein ihanaa kesää kaikille!


Ei kommentteja: