keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Tossutehtaalta päivää!


Ihana kesä! Meidän sireenipensaissa ei ole ikinä ennen ollut näin paljon kukkia, iltaisin koko piha tuoksuu huumaavasti.

Innostuin näin hellepäivien iloksi neulomaan paksuja, lämpöisiä palatossuja, ettei varpaat palelisi talvellakaan.


Neuloin kaikki nelosen puikoilla kaksinkertaisesta langasta - harmittaa vaan että palojen reunat ei ole kovin nättejä. Tossut näyttää tässä vaiheeessa muutenkin aika hassuilta, mutta hetken käytön jälkeenhän tämmöiset on muuttuneet jo ihan jalan muotoisiksi. Isoimmat, eli ruskeat on neulottu 15 silmukkaa leveistä paloista lankoina tummanruskea Janne ja punertavampi Raggegarn ja ne painaa 181 grammaa. Keskikokoiset on neulottu harmaasta Jannesta ja sinisestä 26 vuotta vanhasta langasta joka luultavasti on Nallea ja niissä on 14 silmukkaa ja painoa 147 grammaa. Pienimmät on neulottu harmaasta Jannesta sekä violetista Seiskaveikasta ja niissä on 13 silmukkaa ja painoa 118 grammaa. Pienimmät mahtuvat just ja just mun 39 jalkaani, molemmat muut on miesten kokoa.

Sain näihin tossuihin kulutettua melkein puoli kiloa vanhoja sukkalankoja, näitä oli kiva vääntää - ensin ihan aivotonta neulomista ja sitten olikin pikkuisen miettimistä että sai neulotuista suikaleista ja paloista aikaan tossut. Saattaa olla että innostun tekemään näitä vielä lisää, mutta sitten kokeilen muunlaista reunaa, koska en ole näihin täysin tyytyväinen. Nyt otin kumminkin esille violetin Kidsilk-puseronkutimeni ja jatkan kesästä nauttimista!

Ei kommentteja: