torstai 29. joulukuuta 2011

Hyvää uutta vuotta!

Laitan tänne nyt kuvan vuoden viimeisestä neuleesta, koska tiedän että mikään käsitöistäni ei millään enää ennätä valmistua tän vuoden puolella.

Neuloin kaksinkertaisesta Cacao-lenkkialpakasta poikittain vitosen puikoilla ja 150 silmukalla ainaoikein-huivin, jonka ompelin rinkulaksi. Tämän leveämpään lanka ei riittänyt, mutta ihan hyvä se on kaulaan kahteen tai kolmeen kertaa kiedottuna. Huiville tuli painoa 69 grammaa, ja siten joulukuun neuleiden (3 kpl) yhteispaino jäi 202 grammaan.

Sitten pitää kertoa, että tuhlasin Tiimarissa vähän päälle 2 euroa, joilla sain nämä 3 nättiä laatikkoa, joihin sain laitettua puikkoni ja koukkuni järjestykseen. Ei ollut paha hinta J
Sitten vähän tilastoa kuluneen vuoden käsitöistä:
Tänä vuonna neuloin yhteensä 40 tuotetta, joista oli 6 sukat, 4 palatossut, 3 säärystimet, 3 tumput, 2 sormikkaat, 1kämmekkäät, 8 pipoa, 5 huivia, 4 kauluria, 2 jakkua sekä 1 pikkupeitto ja 1 puseron pidennys, jotka ovat työmäärältänsä verrattavissa huiviin ja kauluriin. Lankaa kulutin vain 4 kiloa ja 8 grammaa, mikä on taas jonkin verran vähemmän kuin viime vuonna. Neulomiseni vähenee vuosi vuodelta, tosin myös langat on ohentuneet. Aloin punnita lankojani ja neuleitani vuoden 2007 alusta ja siitä asti olen neulonut nyt 294 tuotetta ja 44 kiloa ja 424 grammaa. Mutta myös lankojen hamstraaminen on vähentynyt, silloin tällöin käy niin, että jos olen sopivasti (lankakaupan verran) etuajassa iltapäivällä bussille mennessäni, niin saatan yhtäkkiä huomata tarvivani kipeästi jonkun tietyn väriset pipolangat, mutta sen verran kai työssäkäyvä saa pitkän päivän päälle” herkutella”.  Tänä vuonna ostin vain noin 2,3 kiloa lankaa, ja se on paljon vähemmän kuin edellisenä vuonna, joka silloinkin oli paljon vähemmän kuin edellisenä vuonna J Olen kokenut itselleni terveelliseksi pitää kirjaa myös ostamieni lankojen hinnasta ja tänä vuonna huomasin siirtyneeni huomattavasti kalliimpaan keskimääräiseen kilohintaluokkaan kuin ennen. Johtunee ihastumisestani alpakkaan ja kidsilkiin. (Metrihintaa en ole laskenut, mutta se tuskin on noussut, koska olen hankkinut niin ohuita lankoja.)
Pitää vielä mainita, että tänä vuonna tuli ommeltuakin enemmän kuin viime aikoina yleensä, kun tein viime keväänä sen vanhaintanssipuvun. Se oli kiva projekti, haastettakin ihan riittävästi. Lisäksi tein muutamia teepaitoja ja vähän pöytäliinoja ja muuta pientä.
Ensi vuodelle ei ole sen kummempia käsityösuunnitelmia, samaan malliin yritän pienentää lankavarastoani, mutta kyllä mulla muutama sellainenkin tarve tai toive on, johon pitää hankkia langat.
Olen varmaan kaksi kertaa tehnyt käsityöaiheisen uudenvuodenlupauksen, että opettelen salomoninsolmut kunnolla ja samoin tiimalasikantapään ja sukkien neulomisen yhtaikaa yhdellä pyöröllä. En ole mitään niistä toteuttanut, niin saa nähdä tulisiko tänä vuonnakaan niihin inspiraatiota. En ota kumminkaan mitään paineita opettelusta.
Tämmöiset mietteet täällä vuoden lähestyessä loppuaan. Päivittelen tuon sivupalkin lankalistan kun kerkiän. Nyt toivotan kaikille oikein hyvää ja ihanaa uutta vuotta 2012!

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Sinulle myös oikein hyvää uutta vuotta! Jospa vaikka ensi vuonna onnistuttaisiin tapaamaan pitkästä aikaa! =)

Sartsa kirjoitti...

No eipä olleet lootat hinnalla pilatut!
Ja käsitöitä on niiiin pitkä lista.
Hyvää uutta vuotta.