tiistai 5. helmikuuta 2008

Neulehame

Nytpä esittelenkin helmikuun ensimmäisen työn, mustasta Marine-langasta neulotun hameen.



Neuloin hameen kolmosen pyöröpuikolla ja se painaa (ilman vyötärökuminauhaa) 314 grammaa. Neuleesta tuli vähän harvempaa kuin olisin toivonut, mutta en kumminkaan tykännyt neuloa tuon pienemmillä puikoilla. Pitää jossain välissä ommella sille alushame, kiinteää vuoria en halunnut laittaa.

Hame on aloitettu ylhäältä ja tehty ensin levennyksiä lantiota varten sitten polven paikkeilla aloin leventää reilusti, että helmasta tuli hieman trumpettimainen. Helmaan neuloin nurjilla silmukoilla kolmioita, eli joka toinen kerros oli oikeaa ja joka toisella kuvion muodostavia nurjia. Yksityiskohtakuva näyttää siniseltä, mutta oikeasti hame on kyllä aivan musta.



Seuraavana mulla on siis työn alla tummanvihreä neuletakki, johon teen resorit pienistä valepalmikoista. Taidankin nyt mennä sohvaan neulomaan sitä ja katsomaan samalla vanhaa kotimaista leffaa…

Mukavaa laskiaistiistaita ja samalla Runeberginpäivää kaikille lukijoilleni!

3 kommenttia:

Anni kirjoitti...

Kivan näköinen hame! :) Täytyypä miettiä itsekin hameen tekemistä, siinähän ei varmaan kauaa nokka tuhisisi.

Pelagia kirjoitti...

Heisulivei! Nimesi nousi kolmantena voittajan arvontakassista, joten pääset sinäkin valitsemaan itsellesi mieluisan voiton blogipostauksessani olevasta kuvasta, tosin jonossa edelläsi on kaksi muuta voittajaa... toivottavasti sinullekin jää jokin mieluisa voitto! PIstähän viestiä, mitä haluaisit ja mihin osoitteeseen... =)

Anonyymi kirjoitti...

Heippa.

Etsiskelin vinkkejä neulehameeseen netistä ja päädyin linkin kautta blogiisi. Olisiko sinulla minkäänlaista ohjetta tähän hameeseen? En ole kovin kokenut neuloja mutta neulehame ajatuksena viehättää kovasti ja olen ajatellut koettaa onneani.

Kiitos, jos voit auttaa.