keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Lankaa kuluu …

… mutta valmiita töitä ei ole kumminkaan. Jaa miksikö? No siksi, että olen surrutellut neulekonetta tällä viikolla jotain kymmenen tuntia ja nyt on joka tuolin selustalla lepäilemässä pingotettuja ja höyrytettyjä tai vielä kippurallaan olevia kappaleita, mutta kukaan ei millään viitsi ruveta ompeleen niiden saumoja.

Olen siis neulonut kaikki punaiset Jussi-lankani slipariksi, neljä kerää mustaa seiskaveikkaa villatakiksi ja suurimman osan valkoisista Faunoista myös villatakin kappaleiksi. Punaiset ja mustat kappaleet on höyrytettykin, valkoiset pitäisi saada tänään käsiteltyä. Tai huomenna – enhän kumminkaan ennätä neulekoneelle enää tällä viikolla. Ennen tiistaita täytyy kumminkin tietää kuinka pitkät kaitaleet etureunoihin on neulottava ja kuinka paljon silmukoita kaulukseen pitäisi laittaa. Yhteensä nuo kolme painaa pari kiloa.

Sitten olen saanut sukkasadonkin alulle: Eka pari, joka on punavoittoista herkullista Regian Kaffe Fassettia, on jo siinä mallissa, että kohta Salkkareitten aikaan saan varmaan jo toiseenkin kantapään tehtyä.

Niin, se piti vielä mainita että neulekonehommien seurauksena on nenä tukossa ja sormessa rakko! Ja että kun nuo neuleet tulee valmiiksi, ei mulla ole lankaa enää kymmentä kiloa.

Ei kommentteja: