sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Valmistunutta ja melkein…

Kuluneen viikon aikana olen saanut valmiiksi yhtä sun toista neulottua – no, oikeastaan jotain on ihan pikkuisen kesken, mutta postaan kaikki kuitenkin nyt samalla.Ekaks sukkia: tässä on seiskaveikan jättiraidasta nelijalkaiselle - - tai oikeastaan ehkä äidille ja tyttärelle - - vasemmanpuoleiset on hitusen isommat, muutaman kerroksen pidemmät terät ja ne painaa 89 grammaa, kun taas oikeanpuoleiset painaa vain 87 grammaa! (Tänään olen aloittanut kolmatta paria samasta langasta, tällä kertaa vähän lyhyemmillä varsilla!)

Sitten niihin neulekoneen kanssa tehtyihin takkeihin:Tämä valkoinen on siis yli kymmenen vuoden takaista Novitan Faunaa, ja painaa 860 grammaa. Takki ylettyy jonnekin puoleen reiteen, ja siihen tulee luultavasti kaksi nappia vierekkäin ylös miehustan ja kauluksen vaihtumiskohtaan – mutta ei mulla ollut vielä sopivia nappeja. Kuvakin on sen takia vain tuollainen osa, koska takin etureuna kaipaa vielä höyryn kanssa käsittelyä. Laskin tämän kumminkin jo valmistuneeksi… en millään malttanut enää pitää lankasaldossa tuota isoa määrää. Ai niin takki on siis muuten neulottu paksulankakoneella, mutta kauluksen pistelin käsin kutosen puikoilla. Se on niin iso, ettei neulekoneen neulat olisi riittäneet ilman saumaa, enkä sellaista halunnut tähän jättikaulukseeni.

Sitten se toinen jakku: Tästä mustasta seiskaveikkatakista ei kuvassa saa mitään selvää, mutta laitan kumminkin jonkinlaisen palasen…Tästäkin puuttuu kuvausvaiheessa vielä napit – kerrankin mun varastosta löytyi sopivat. Tämä takki painaa 530 grammaa ja tämä on neulottu kokonaan sillä paksulankakoneella. Jokin virhe mulle kumminkin tuli tehdessä tai laskiessa, sillä tarkoitus oli tehdä semmoinen lantiopituinen, mutta tämäkin on tuonne puoleen reiteen asti. Silti hihoista tuli sopivat, kerrankin, yleensä mulla on kaikissa vaatteissa liian pitkät hihat, on ne vaatteet sitten ostettuja tai itse tehtyjä :-)

Ainakin yhdet sukat olis tavoitteena saada vielä tän kuun puolella valmiiksi, mutta saa nähdä, mitä ehdin… Kuun vaihteen raportti tulee varmaan vasta ensi viikonloppuna. Nyt pitää vähän orientoitua huomiseen työpäivään ja mennä sitten nukkumaan.

Ai niin, huomaatteko sivupalkista: Lankavarastoni on alle kymmenen kiloa!!! (Mutta kuinkahan kauan jos pääsen lähtemään ensi viikolla Korialle!)

Ei kommentteja: