lauantai 30. kesäkuuta 2007

Sukat ja kassi

Olen edelleen liian flunssassa ulkoiluun - mutta onneksi ei käsitöiden tekemiseen. Kesäkuun viimeisen päivän kunniaksi viimeistelin pari työtä, kas tässä:


Ensiksi sukat: Ne on neulottu bambusekoitteisesta Fortissima Socka-langasta, painoa 60 grammaa. Tein samasta kerästä aiemmin jo yhdet lyhytvartiset sukat, ja sitten jaoin langan kahtia ja neuloin nämä kärjestä alkaen, jotta sain varren pituuteen kulutettua koko loppulangan. Varresta tuli pidempi kuin olisin uskonut - neuloin yläosan löysää (ja se näkyy) jotta varsi ei kiristäisi, nämä on tarkoitettu yösukiksi.

Yksi kumma juttu näiden sukkien kanssa on, nimittäin mulla oli 2½ puikot ja sama silmukkamäärä jonka yleensä laitan kolmosilla kutomiini seiskaveikkasukkiin, eikä ne tunnu juurikaan pienemmiltä! Mulla on varmaan joku vakio silmukankoko langasta ja puikoista riippumatta - sukka kuin sukka :)


Toinenkin asia ilmeni näiden kanssa: en ollenkaan tykännyt tehdä sukkaa kärjestä alkaen - ehkä se perusmalli on liian syvälle takaraivoon juurtunut. Ainoa hyvä puoli on tuo, että varren pituuden pystyy päättämään vasta viimeksi, eli tekemään niin pitkän kuin lankaa riittää.


Toinen valmistunut työ on kesäkassi:
Neuloin tätä juhannusaattona langanlopuista ihan umpimähkään, ollenkaan etukäteen suunnittelematta, ja se kyllä näkyy. Vähän epämääräisen kirjava siitä tuli, mutta ei niistä langoista sen kummempaa olisi tainnut saadakaan. Lankana oli siis Tennesseen ja Alabaman jämät, ja kassi painoi 220 grammaa ilman sankojen sisälle laittamaani nailonnarua (tai paremminkin köyttä). Tein laukusta tahallani vuorittoman "lörppäkassin", jolla ei ole tarkoituskaan kantaa mitään kovin painavaa. I-cordina tehdyt sangat onnistui mielestäni aika hyvin.


Meinasin ensin laittaa tähän postaukseen yhteenvedon kesäkuussa valmistuneista töistäni, mutta taidan nyt kumminkin aloittaa vielä jotain pientä, joten jätän saldot auki siltä varalta, että saan valmista ;)

Ei kommentteja: