torstai 10. huhtikuuta 2008

Valepalmikkoa sukissa...Tässä ovat nyt nämä valepalmikkosukkani, jotka sain eilen valmiiksi. Sukat painavat 113 grammaa, ovat seiskaveikkaa ja väri jotain pinkin ja vadelmanpunaisen väliltä. Tuo valepalmikkoneulos vetää sukanvarressa vähän kierteelle, mutta ei sitä pahemmin huomaa, kun sukat on jalassa. Ihan kiva oli vaihteeksi tehdä muunkinlaiset sukat kuin ihan perus resorivarsi ja sileää muuten. Mitään pitsisukkia tai muita blogeissa kiertäviä, hienojakin malleja en millään viitsi ruveta tekemään, koska sukat on mulle teeveenkatselutyö (niin kuin tällä hetkellä kaikki muutkin neuleet) niin en tahdo lukea ohjeita, vaan haluan tehdä semmoisia malleja, jotka menee ihan itsestään.

Muutenkin olen nyt neulonut aika paljon. Aloin tehdä sitä vadelmatunikaakin, olen neulonut jo 10 senttiä helmaa pyörönä, mutta taas tuli sen kanssa stoppi. Siinä langassa on semmoisia paksuja, vaaleita kohtia, ja mun mielestä ne alkoi läikkyyntyä aika rumasti. Muuten se olisi ollut aika mukavaa neulottavaa, mutta rupesi tuntumaan, etten minä kyllä semmoista laikkupaitaa taida päälleni laittaa… Pitää antaa asian hetki taas hautua ja sitten miettiä, mitä siitä langasta sitten oikein voi tehdä?

No, kun sukat kerran valmistuivat ja tunika tökki, eikä vihreän villatakin hihojen silmukkamääriä ole kukaan viitsinyt laskea, niin piti aloittaa sitä tummansinistä jakkua. Tuo Dropsin cotton-viscose on yllättävän helppoa neuloa kaksinkertaisena, kun vertaa siihen tummanvihreään villasekoitteeseen. Vihreässä saa koko ajan olla tarkkana, että molemmat langat pysyy mukana, mutta tässä sinisessä ne kulkevat yhdessä ihan automaattisesti. Ja tykkään nyt tuon neuleen tunnusta, eikä käsien iholle ole onneksi nyt tapahtunut mitään, vaikka miehustaa yhtenä kappaleena on tehty jo 8 senttiä. Tänään onkin taas paljon neulomisaikaa, kun telkasta tulee Sydämen asialla, Salkkarit ja Teho-osasto ;-) !

Ei kommentteja: