sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Vihreää, vihreää ja vihreää…

Kesäkuukin sitten alkoi tänään, ja tässä on nyt tulossa vihreä postaus.

Tässä ensin vähän koivunlehvää meidän talon nurkalta:Sitten pari villatakkia pihanurmikolla:

Menitan Outletin tuntemattomasta villasekoitteesta koko kevätkauden työn alla ollut ihanan kevyt…Karnaluksista tuodusta Wonderwool Glanzefektistä hätäisesti väsätty pehmotakki…Sitten tarinaa näistä takeista ja vähän kolmannestakin…

Aloitin tuota tummemmanvihreää takkia helmikuun alussa, mutta se oli niin tummaa neulottavaa, ettei sitä oikein nähnyt silloin talvella pistettä. Sain kappaleet neulottua kumminkin jo jokin aika siten, mutta kun ostin tuota pehmoista Wonderwoolia, niin oli ihan pakko neuloa se valmiiksi ennen kuin maltoin ruveta saumaamispuuhiin. Eilisiltana sitten ompelin ensin tuon Wonderwoolin nappeja vaille valmiiksi, ja kun sovitin sitä, niin en tykännytkään ollenkaan. Mun pitäisi tietää, että tuollaiset paksut ja pörröiset neuleet saa näyttämään vielä paksummalta.

Olin meinannut tehdä molemmat takit väenväkisin valmiiksi toukokuun puolella, mutta lopetin eilisillalta koko homman kun petyin siihen ekaan takkiin. Tänään sitten viimeistelin molemmat ja jos toukokuun saldo jäikin pieleksi, niin onpahan kesäkuu aloitettu reippaasti.

Wonderwool painaa 525 grammaa ja tummempi vain 240 g. eli yhteensä 765 grammaa jo kesäkuulle. Toukokuun saldoksi jäi 634 grammaa.

Sen verran vielä noista takeista, että Wonderwool on neulottu vitosilla ja toinen neljäpuolikkailla ja Wonderwool on oikeasti ihan eri värinen – pari postausta taaksepäin, niin oikea väri näkyy. (Pitäisi perehtyä tuohon kuvaamiseen ja kuvankäsittelyyn joku päivä, että saisi noista neuleista edes lähes oikean värisiä. Tuolla nurmikolla on muuten niin kiva kuvata.

Kumpaakin lankaa jäi kamalasti yli – tummanvihreästä (se on muuten kaksinkertaista) ei mennyt puoliakaan ja Wonderwooliakin jäi melkein saman verran, kun kilon ostin. Se muuten nöyhtää ihan hirveesti, kaikki vaatteet on vihreissä karvoissa….

Kerronpa vielä lisää tän päivän hommistani: kun kerran rupesin nappeja ompeleen niin ompelin sitten saman tien myös vuodenvaihteessa muuten valmiiksi tulleeseen sateenkaaritakkiini – kai muistatte sen vielä – se jäi silloin odottaan pakkasia, ja sitä, että saisin valittua mieleiset napit. No, pakkasia ei tullut, niin nyt päätin sitten saada senkin ihan valmiiksi, (omasta varastosta löytyneet hillityt siniharmaat napit on ihan hyvät) ja viimeiset langanpäätkin päättelin.

Sitten aloitin tänään taas yksiä sukkiakin välityöksi, Fortissima-jämästä.

Mutta sitä mun piti vielä mainita, että olis niin kiva osallistua Fufoiluun, mutta kun mulla ei ole yhtään Ufoja – hurraa sille!

Ei kommentteja: