sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Vuoden ekat sukat

Sain tänään valmiiksi vuoden ekan neuletyöni – lyhytvartiset perussukat Trekking Hand Art langasta, jonka väri on ihanan ruskan sävyistä.



Aloitin näitä sukkia jo vähän ennen joulua, bussimatkoilla sain ekan valmiiksi ja toistakin jo alkuun. (Tässä välillä olen neulonut kamelilangasta jakkua, sekin on jo melko pitkällä, napituskaitale enää puuttuu, ja tietysti se tylsin, eli saumojen ompelu.) Eilen nappasin käteeni tuon sukankutimen, koska en kesken telkkariohjelmien malttanut ruveta pohtimaan kaiteleen silmukkamääriä ja napinreikiä. Niinpä sukat tulikin sitten valmiiksi, ja nyt se kaitalekin on jo hyvällä alulla.

Niin, näissä sukissa on siis 48 silmukkaa, ne on neulottu kakspuolikkailla bambuilla ja ne painaa 42 grammaa. Trekking-lanka riittää siis myös toisiin, pitempivartisiin sukkiin. Sitten kun taas sukattaa.

Sitten siitä viime postauksen sukka-, pipo- ja huivikasasta: Parit sukat otin siitä vielä omaan käyttööni, mutta kaikki muut jäivät sille tielleen. Kiva kun kelpasivat! Takaisin tulin mukanani vain 463 gramman pussi äitini jämälankoja ja ne on tarkoitettu hänen toivomaansa pikku peittoon. Sitä taidan aloittaa heti kun helmikuu alkaa, sillä tähän aikaan vuodesta on tapana odotella lankahamsterikisan alkamista tehdä taktisia suunnitelmia. Aion keskittyä helmikuussa seiskaveikkaan ja joihinkin sitä paksumpiin jämälankoihin. Ja nuo jämälangat oli just sukkalankanyssäköitä, omien seiskaveikkojeni piristykseksi.

Eipä nyt tulekaan muuta mieleen, taidan palata sohvalle neulomaan sitä kamelitakin etulistaa. Jospa saisi sen piankin valmiiksi.

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Pirtsakat sukat! :) Täälläkin ollaan taktikoitu lankahamstereita ajatellen jo nyt... ;)