sunnuntai 2. elokuuta 2009

Kukkia ja tilastoa

Laitan tähän alkuun kotipihassa ottamiani kuvia ja sitten seuraa kuvatonta juttua käsitöistä.


Olen neuloskellut viime päivänä oranssinpunaisesta Jaeger Trinitystäni jakkua. Neulon nelosen puikolla, mutta lanka on kovin ohutta (ja aika jäykkää ja tökkivää neulottavaksi), joten en ole saanut kuudessa päivässä tehtyä kuin vähän reilun yhden kerällisen, vaikka neulon pelkkää suoraa ja sileää. No, siinä 50 gramman kerässä on noin 200 metriä lankaa, enkä ole kauheasti ollut neulomistuulellakaan (luin tuossa yhden romaaninkin). Sen vuoksi ei ole vielä mitään uutta blogattavaa, eikä tätä menoa tulekaan ennen loppukuuta.

Heinäkuussa neuloin tai virkkasin 5 työtä eli kaksi tunikaa, topin sekä kaksi pikkulaukkua. Yhteensä kulutin noihin 1427 grammaa kesäisiä sekoitelankoja. Olen suhteellisen tyytyväinen noihin tekeleisiin, vaikken ole vielä käyttänytkään niitä muuten kuin kerran toista tunikaa.

Käsitöihin liittyväksi voi kai laskea sen, että inventoin ja niputin puikkoni ja tein semmoisesta pussinsulkijalangasta ja maalarinteipistä niihin merkkejä, että tiedän mitä kokoa mikäkin pyörö on, eikä sitten tarvi mittailla ja etsiskellä, kun yhtäkkiä iskee inspiraatio ja pitää aloittaa uusi työ.
Totesin myös, että tarvisin muutamia uusia puikkoja – lyhyisiin vitosiini on tullut joku vika joka saa langan takertumaan ja kaiken kaikkiaan mulla on liian lyhyitä puikkoja. Jos pääsen tässä loppukesän mittaan käymään Karnaluksissa, niin ostan kyllä kasan Addeja. Joo, ja sitten eilen ostin kolme muovilaatikkoa ja tarkoitus olisi saada huomenna järjestettyä langat niihin vähän lajien mukaan.
Mitäs muuta? Ai niin, sukkasato alkaa taas syksyn myötä ja varmaan ilmoittaudun síihen taas mukaan. Nyt en olekaan neulonut sukkia vähään aikaan ja joulukin sitten jo lähestyy... ;D

Ei kommentteja: