tiistai 5. tammikuuta 2010

Hyvää uutta vuotta!

Vuosi on alkanut lumessa ja pakkasessa. Tässä kuva miltä meidän takapihalla näyttää tänään.


On tullut oltua paljon ulkona, lenkkipolulla toisinaan lunta puoleen sääreen, ihanaa rämpiä, tehokasta liikuntaa, mutta se ei ole kiva kun lumi menee kengän ja housunlahkeen välistä nilkkoihin. Kaivoin esille säärystimiä, neljät löysin, mutta: kultakimalteisia ei lenkkareitten kanssa raaski, (se Lidlin lanka vaikuttaa siltä, ettei pysy hyvänä kovin kauaa), vihreänkirjavat on liian pitkät ja kapeat housujen päälle, pitkät mustat on niin kapeat nilkoista ettei mene kengän päälle, ja lyhyet mustat taas liian lyhyet. No, ei hätää, onhan mulla lankaa ;D
Mun vaatteissahan ei ole ikinä mitään raitoja, (paitsi joissain villasukissa). Eikä harmaa ole mulle väri ollenkaan. Silti mun uudet säärystimet on tällaiset:

Lankana näissä on muutaman vuoden takainen raitaseiskaveikka, kolmosen puikot ja silmukoita 56. Tavallista resoria ja tosi löysä päättely, että mahtuu laskeutumaan kengän päälle. Painoa 95 grammaa.

Nytpä tuli sitten tän vuoden neulesaldo avattua. Aloitin näitä kyllä jo viime vuoden puolella, mutta ole tehnyt hissukseen, jos siltä on tuntunut.

Tän vuoden tavoitteena on neuloa ja virkata noita vanhoja lankoja edelleen pois ja olla ostamatta uutta lankaa umpimähkään. Olen suunnitellut että virkkaisin jämälangoista pari huivia ja ehkäpä vielä yhden torkkupeitonkin. Uusia lankoja tarvin kevään mittaan pariin haaveeseen, yhteen tunikaan sekä vihreäkirjavaan huiviin, joka olisi uusien silmälasieni sävyinen.
Kesken on tällä hetkellä vain alpakkatakki, josta en edelleenkään tiedä, jatkanko vai puranko. Jämälankaprojekti kiehtoisi just nyt muuten, mutta en millään viitsisi sotkea tätä joulunjälkeistä tunnelmaa kaivamalla lankalaatikoita vaatehuoneesta esille. Ehkä tyydyn pujottamaan käden yhteen laatikkoon sen verran että saan sieltä esille jonkun sukkalankakerän ;D

Kohta lähdetään taas lumiselle polulle - pääsen testamaan uudet säärystimeni!

1 kommentti:

Mari kirjoitti...

Nätit säärystimet! :) Minäkin etsiskelin tänään harmaata lankaa, mikä tuntui ihan kummalliselta, en kuitenkaan löytänyt just sopivaa, kun hahtuvalankaa etsin huovutettavaksi.