sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Tammikuun raportti

Sain tammikuulle valmiiksi vielä yhden käsityön.

Viime postauksessa kerroin ostaneeni riemunkirjavan kerän Novitan uutta Puro Batikia. Sormet syyhysi ruveta heti tekeen siitä jonkinlaista huivia tai kauluria, koska se tuntui siltä, ettei kutittaisi kaulaa. Halusin vaihteeksi virkata, ja ensin meinasin ketjusilmukkahuiviani, joka olisi tuosta langasta varmaan kivannäköinen, mutta koska en halunnut joutua laskemaan (että olisi mukavampi katsoa telkkaa tai jutella samalla kun virkkaan), niin päätin kokeilla jotain pylväshommaa isoäidinneliön tyyliin. Sitten sainkin idean ja saman tien oli yksi kerä virkattuna ja piti käydä ostamassa toinenkin kerä.

Tämmöisen sain aikaan:Eli tän huivi-kauluriversion idea on että virkataan huivilenkki, joka kietaistaan kaulaan pari kierrosta epämääräiseen ruttuun. Reunoihin virkkasin pitkillä pylväillä piparkakkureunusta. Muuten tässä on virkattu aina 3 pylvästä ja 1 ketjusilmukka, niin kuin isoäidin neliössäkin. Painoa tällä 3,5-koukulla virkatulla huivilla on 191 grammaa.

Koekäytinkin tämän huivilenkin jo tänään ja tuntui tosi mukavalta, ei tarvi mitään solmuja tai muita kiinnityksiä. Saattaa olla että teen itelleni toisenkin samantapaisen jostain varastoni puuvillalangasta.

Tammikuussa neuloin 5 pipoa ja yhdet säärystimet ja yhden huivin ja virkkasin toisen huivin. Yhteensä noihin 8 työhön kului 687 grammaa lankaa.

Uutta lankaa tuli hankittua 450 grammaa, eli varasto kumminkin pieneni jonkin verran. Edelleen mieli tekisi oransseja tunikalankoja, mutta en ole löytänyt mieleisiäni – tai olisi Tampereella ollut sopivaa, mutta en kumminkaan ostanut niitä sieltä enkä ole löytänyt sitä samaa lankaa vielä muualta (eli suomalaisista nettikaupoista). Mutta ei tässä hätää, koska Lankahamsterikuukausi on tänä vuonna vasta maaliskuussa, niin helmikuussa on aikaa vielä etsiä ja toivottavasti löytää nuo langat.

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Ihana huivi! :) Oon ihan heikkona kaikkeen, mikä vähänkään muistuttaa isoäidin neliötä, joten ihastuin täysillä myös tähän. :)

Sartsa kirjoitti...

Maailmasta löytyy loputtomasti uusia ohjeita. Tuommosta kieputettavaa huivilenkkiäkään en muista aiemmin nähneeni. Kuulostaa ja näyttää kivalle.

Anonyymi kirjoitti...

Beautiful, surprising!

Terkkuja!
i@ and the teenagers

Hepsi kirjoitti...

Hyvää nimipäivää sinulle ystäväni!