sunnuntai 29. huhtikuuta 2007

Terveisiä Venäjältä


Viime viikolla oltiin Venäjällä Hatsinassa opettelemassa silkkimaalausta. Reissu oli tosi mielenkiintoinen, saatan innostua jossain vaiheessa kertoilemaan siitä muutakin, mutta nyt aion pysyä ihan tässä käsityöaiheessa. Arvasitte varmaan, että ekassa kuvassa on maalaamani huivi. En ole täysin tyytyväinen lopputulokseen, sillä värit eivät ole ihan sitä, mitä olisin halunnut, mutta voin sanoa, että on todella vaikeaa säätää värejä yhdessä umpivenäjänkielisen opastajan kanssa, kun ei itse osaa sitä kieltä kovin montaa sanaa eikä tiedä mitään siitä, miten silkkimaalausvärit kuivuessaan käyttäytyvät, eikä ole minkäänlaista yhteistä kieltä. - Joo, oli meillä tulkki, mutta ei senkään välityksellä pystynyt hienosäätöön. Märkänä tuo kukka näytti upealta, mutta nyt se hukkuu aika pahasti taustaan. Mutta vaikka opastajani olikin vähän liian avulias, enkä sen vuoksi oikeastaan voi sanoa työtä kokonaan omatekemäkseni, olen silti tyytyväinen: aika hieno siitä tuli ensimmäiseksi silkkimaalauskokeiluksi ja opin homman periaatteet. Ja tykkäsin tosi paljon, jotenkin tuo homma tuntui omalta, niin että voisin opetella sitä kyllä paremminkin jos saan tilaisuuden.

Sitten arvaatte varmaan myös sen, mitä toisessa kuvassa on! Tietysti reissulla tekeäni lankaostos. Ainoa lankakauppa, jonka löysin, myi pääasiassa akryylilankoja, ja ainoa mihin siellä ihastuin, oli tuo syksyn sävyinen pehmoinen chenilletyyppinen lanka. Jos kykenen oikein lukemaan vyötteen pienellä präntätyt venäjänkieliset tekstit, kyseessä on saksalainen ;) mikropolyamidi. Mutta ei se mitään, lanka oli halpaa ja nättiä ja saan siitä syksyksi jonkun huivin tai ponchon.

Mitään muuta en oikeastaan sieltä ostanut - petroolipohjaisen maatuskamallisen kukkahuivin ja karkkia, keksiä ym. syötävää. Ai niin, yhden kultakoristeisen teepaidan ja torilta tosi halvat korkokengät, saa nähdä tuleeko niitä käytettyä. Valokuvia räpsin noin 250 kappaletta, mutta niitä on varmaan noin kaksisataa sellaisia, että hädin tuskin itsekään käsitän, mitä ne esittää. Tykkään tosi paljon noista digikameroista, kun ei tarvi säästellä filmiä :)

Oliskohan tässä tarpeeksi raporttia? Ai niin, oli mulla sukankudin mukana, sinistä raitaseiskaveikkaa, josta neuloin junassa paluumatkalla yhden sukanvarren ;) Perillä ei ehtinyt neulomista edes ajatella.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

iiiihana auringonkukka!!!mä rakastan niitä=D oih..tahtoo..