sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Sitä sun tätä...

…eli sekalaista asiaa tähän postaukseen. Aloitetaan vaikka viime tiistaista:

Oltiin siis viime tiistaina taas Kotkan Pasaatissa neulomassa. Hepsin kanssa päätettiin, ettei poiketa lankakauppaan (mä poikkesin vaatekaupassa ostamassa mustat farkut sekä pari tarjousteepaitaa). Paluumatkalla mentiin kumminkin Anttilaan ja siellä oli tarjouksessa punaista (taisi siellä olla jotain muutakin, mutta mua kiinnosti vain tuo punainen) Novitan Cloudia, jota syksypuolella hypistelin Korialla, mutta pidin ihan liian kalliina. No, nyt se hinta oli sitä luokkaa, että jakkulangat lähti mukaani. Minun pohtiessani että ostaakko vai eikö ostaa, valitsi Hepsi siitä itselleen kolme kerää, mutta jäljellä oli vielä 15, jotka lähti mun mukaani. (En ottanut langoista kuvia, kurkistakaa Hepsiltä ;D) Kyllä siitä äidilleni jakku tulee, ja jos ei ihan riitä niin käännyn sitten Hepsin puoleen. Niin että taas oli mun vuoro olla se, joka osti enemmän ;D – Mutta onneksi sain nuo kerät nyt, muuten olisi voinut käydä Lankahamstereissa tosi nolosti (tai voi siltikin) – seuraava Korianreissu on nimittäin jo helmikuun toisena päivänä (jos Hepsille käy ja sää sallii)!

Sitten hyppään ihan toisenlaiseen asiaan – tuohon laskuriin. Silloin kun se lakkasi pelaamasta, yritin sitä tutkiskella, mutta ei se ruvennut toimimaan. Virkun neuvojen rohkaisemana (Kiitos!) kävin toissailtana taas sen asian kimppuun, mutta en saanut sitä toimimaan. Mutta eilen kun avasin blogini niin yllätys yllätys, siellä se lukema taas oli! Jätän kumminkin tuon uudenkin laskurin paikalleen ihan varmuuden vuoksi ;D

Mitäs vielä? Ai valmiita neuleita? Juu, on täällä jotain pientä.

Tämä bukleehuivi on odottanut jo vaikka kuinka kauan blogiin pääsemistä, valmistui jo 6.1., unohdin vaan kertoa siitä:



Eli tuntematonta lilaa bukleelankaa 140 grammaa, kutosen puikot ja neulottu ainaoikeaa levennellen ja kavennellen niin että silmukoita on 24 – 36 kappaletta. Taittuu väkisin kahtia, mutta on ihan mukava sellaisena. Tästä langasta on tehtynä jo peruspipo, ja eilen valmistui keränjämästä vielä rannekkeet:



Nämäkin on ainaoikeaa, silmukoita on 20 ja puikkoina viispuolikkaat muovipuikot, jotka oli ainoat soveltuvat samassa osoitteessa kuin minä tänään. Rannekkeet painaa 30 grammaa.



Niin, sitten vielä yhdet sukat:



Nämä on neulottu jämälangoista, tummanruskea on Jussia ja oranssi ja pinkki seiskaveikkaa. Sukat painaa 105 grammaa ja ne on neulottu kolmosilla. Kun oltiin siellä Pasaatin neuletapaamisessa niin siinä vaiheessa mulla oli tehtynä vasta eka varsi ja siellä pähkäilin, että miten noitten jämälankojeni kanssa jatkan. No, tämmöiset näistä sitten tuli :D

Lisäksi olen neulonut samanlaisia sukkia kuin tuossa edellisessä kuvallisessa postauksessa, ihan pikkuisen pidemmät varret vain. Ne on jo hyvällä mallilla, eka valmis, toinen kantapäässä. Niistä varmaan lisää ensi viikonloppuna. Samoin toivoisin voivani esitellä ensi viikonloppuna myös sen Came-langasta neulomani takin. Siis jos joku viitsisi saumata sen valmiit kappaleet kasaan takin muotoon. Näkis sitten että kenelle se sopii…

Sitten mulla oli viime viikolla jonkin verran semmoista aikaa, että istuin pohdiskelemassa omiani (ei voinut/jaksanut kutoa eikä oikein lukeakaan) niin tutkiskelin lankalistaani ja tein kovasti suunnitelmia tulevista töistä. Tässä tammikuun lopussa pitää taas, samoin kuin viimevuonnakin, neuloa muutama mallitilkku ja piirrellä malleja ja tehdä suunnitelmia, niin pääsee sitten heti helmikuun alussa tositoimiin lankahamsterikisassa. Niin ja tälle kuulle on suunnitelmissa vielä tuon Came-takin ja Trekking-sukan lisäksi ainakin yhdet muut sukat valmiiksi, ehkä yksi lakkikin, tai kaksi.

Yksi juttu vielä: Mulla on lenkkipipona semmoinen monta vuotta vanha Huopasesta neulottu mutta varsinaisesti huovuttamaton punainen pätkävärjätty tekele. Nyt se alkaa kovassa käytössä olla sen verran kutistunut, että välillä korvat meinaa palella. Se on kumminkin niin hyvä pipo lenkillä (lämmin ja hegittävä), että meinaan ostaa turkoosia Huopasta uutta vastaavaa varten. Muuta lankaa en AIO ostaa ennen kuin sitten joskus keväällä jos tulee joku tarve. Mun lankasaldoni pyörii neljäntoista ja kymmenen kilon välillä ja se tarvis ehdottomasti saada pienemmäksi. Noin kymmenen kiloa pienemmäksi ;D

Ai niin: keksin tuossa lankojani pohtiessani käytön niille vauvalangoille: virkkaan niistä semmoisen hempeän pikku peiton. Kai. Pitäisi etsiä ohje, jossain viime kesän lehdessä oli semmoinen jota voisin harkita. Muistaakseni.

No niin, johan tuli pitkä juttu, kukahan tätä jaksaa lukea loppuun asti? Pitäis varmaan kirjoittaa useammin. Palataan taas!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onkoan tuo buklee lanka Marks & Kattensin teddyä. Vähän näyttäisi siltä, mutta kuvasta on hankala sanoa kun ei pääse hypistelemään. Minäkin vielä mietin sinne Korialle lähtemistä. Jos työt sallii niin varmasti menen. Eli siinä tapauksessa minunkin kyydissä pääsee.

Anonyymi kirjoitti...

Hih, minä luin loppuun!

Kauniit tuli sukista ja nuo bukleeneuleet on hauskat!