perjantai 27. heinäkuuta 2007

Pakkaspaita heinäkuussa?

Sain juuri valmiiksi paksun pakkaspaitani, enkä millään malttanut odottaa aamuun valokuvaamisen kanssa - piti heti päästä postamaan valmistuneesta työstä.

Tässä se roikkuu henkarissa - on muuten tosi vaikeeta saada kunnon kuvaa neulepaidasta, kun ei tahdo kuvata sitä ylleen puettuna :)

Laitoin myös lähikuvan, jos langasta saisi jonkinlaisen käsityksen... siinä on siis kolme erilaista säiettä.
Tein resorit 1 x 1 ja oikean aina kiertäen, että sain vähän ilmettä.

Paita on neulottu siten, että ensin tein hihat kainaloihin asti, sitten ilman helmaresoria olevaa miehustaa niin pitkään kuin uskalsin (jännäsin langan riittävyyttä). Sitten taas kaikki kappaleet puikolle ja raglankavennuset ja v-pääntie. Sitten neuloin kaula-aukkoon pienen resorin ja lopuksi poimin helmasta silmukat ja neuloin kaiken loppulangan helmaresoriksi - siis ylhäältä alaspäin. Lankaa oli jäljellä enemmän kuin olin uskonut sen riittävän, joten tästä tuli oikein takapuoltakin lämmittävä pakkas- (tai ulkoilu)neule. Pääntiestä halusin oikein ison, koska mua helposti ahdistaa ja kuumottaa pienet kaula-aukot. Tähän voi laittaa tarvittaessa huivia.

Kuvaan laitoin neuleen sisään vihreän teepaidan, että saisi paremmin selvää. Ai niin, ja lankaa kului siis kaikki 750 grammaa (jotka Filatista juhannuksena löysin).

Elikkä tässä heinäkuussa olen neulonut ja virkannut valmiiksi jo 2020 gramman edestä... ja vielä ehtii...!

1 kommentti:

milliini kirjoitti...

Upeaa lankaa, ja kiva paita! Totta on, että vaatteesta ei saa hyvää kuvaa jos ei sitä päälleen laita, siinä ei tule oikein muotoja näkyviin eikä vaate pääse oikeuksiinsa... Pitäisi olla mallinukke näitä tilanteita varten.