sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Ketjusilmukkahuiveja

Ostin tuossa viikko sitten mustan jakun. Pitkän etsimisen jälkeen löysin semmoisen, joka oli sopivan kokoinen ja muotoinen, tarpeeksi pitkä, mutta hihat ei ole liian pitkät. Se on huoletonta kangasta (vastapainoksi pellavableiserilleni). Hintakaan ollut ihan mahdoton – kaikki muu on just niinkun halusin, mutta siinä ei ole kaulusta, ja sen takia on pikkuisen tylsän näköinen.

No, aattelin että jospa neuloisin tai virkkaisin siihen pienen mustan huivin, vaikka jotain yksinkertaista pitsiä. Muistin, että mulla oli jäljellä jonkin verran mustaa kiiltävää lankaa, ja menin Ravelryyn etsiin mallia. Ette usko, kuinka säikähdin kun sieltä yhtäkkiä ilmestyi eteeni se mun vuosi sitten Ullassa ollut ketjusilmukkahuivini. Tajusin saman tien, että sellaisen nytkin virkkaan, en ollut muistanut koko mallia!

Tässäpä se nyt sitten on:Lanka on nimeltään Goby, (jotain viskoosisekoitetta Tallinnasta pari vuotta sitten), virkattu kolmosen koukulla ja painoa 127 grammaa. Tässä huivissa on virkattu aina 5 pylvästä ja 10 ketjusilmukkaa ja hapsut muodostuvat 30 silmukan lenkeistä.

Huivi valmistui torstaina ja aloin silloin saman tien tekeen toista, hiukan isompaa huivia samalla mallilla, niistä viime postauksen Catania-langoista yhdistettynä pätkävärjättyyn Jump-nimiseen sekoitelankaan. (Jämäkerä, jonka vyöte on kadonnut.) Kivalta näyttää, puolet suunnilleen tehtynä jo!

Eipä nyt muuta kuin hyvää Palmusunnuntaita kaikille!

2 kommenttia:

iso gnu kirjoitti...

Kivan näköinen huivi!

Mukavaa palmusunnuntaita!

Pelagia kirjoitti...

Hyvää palmusunnuntaita, luertaanpas vielä virpolorukin:

"Virvon, varvon, tuoreeks, terveeks, tulevaks vuuveks. Virvon sulle villasia, neulottavaa napakkaista. Vielä virvon terveyttä, siunausta siivittelen, ettei niska jämähtäisi, tahi selkä sykertyisi, vaan saisit rauhassa kutoa, viihdytellen virkkaella, yöt villavuoteella virua..." =)
Hyvän näköinen tuli mustasta huivista. usko tai älä, minulla on vielä tuo malli kokeilematta, mutta eiköhän tästä...=)