torstai 2. huhtikuuta 2009

Oikeaa lankaa ja jotain valmistakin…

Tänään ostin vähän ihan oikeaa lankaa, semmoista, josta meinaan virkata huivin! Tässä kuva:Lanka on merseroitua puuvillaa ja nimen perusteella kuvittelin, että siinä olisi Aloe Veraa, mutta en ole kyllä ihan varma, onko se sittenkin vain nimi. Mutta ei sillä oikeastaan ole väliä onko vai ei, koko langankin valitsin värien perusteella. Kerässä on 50 grammaa (125 metriä), ja kohta pitäisi päättää, teenkö huivin pelkästään noista kahdesta, vai laitanko mukaan yhtä sopivan väristä pätkärääkättyä. No, siitä sitten lisää, kun ehdin tuon huivin kimppuun.

Tällä hetkellä mulla on kesken, kohta valmiina musta ketjusilmukkahuivi – varmaan vielä tänään, Teho-osaston aikaan, se taitaa valmistuakin. Siitäkin sitten lisää, kuvia ja muuta…

Mutta on mulla jotain valmistakin raportoitavaksi: ne toiset Noro-sukat nimittäin. Kas tässä:Neuloin langan viimeiseen metriin asti ja varsista tuli tällä kertaa tän pituiset. Neuloin varret yläpäästään löysiksi, tarkoitus on pitää ne taitettuina. Siis jos nää jää mulle itselleni.

Jonkin verran totuin tuohon lankaan toisen parin aikana, mutta täytyy silti sanoa, että eniten niissä tykkään väristä. No, 54 grammaa nämä sukat painaa, ja ne valmistui just ja just maaliskuun puolella. Näin ollen sain maaliskuun saldoksi 3 sukkaparia, yhteensä 143 grammaa. Olen punninnut neuleitani suunnilleen yhtä kauan kuin pitänyt blogiakin, eli reilut pari vuotta, ja tämä oli nyt tän ajan toiseksi huonoin kuukausi. (Huonoin saldo on vaivaiset 100 grammaa.) Mutta toisaalta mulla on kyllä aika paljon lankaa kiinni keskeneräisissä töissä (peitto, tunika, jakku, huivi), joten kyllä ne grammat sieltä sitten ajallaan tulevat.

Eilen käväisin Haminan neulekahvilassa, mutta kerkesin mukaan vasta vähän ennen loppua -toivottavasti seuraavalla kerralla pääsisin aikaisemmin paikalle, mutta ainahan nuo työt tuppaa harrastuksia haittaamaan. Oli kumminkin kiva tavata taas uusia neulovia ihmisiä! Hepsi olikin ainoa, jonka tunsin jo ennestään. Ja ensi viikolla on sitten taas jo Korianreissun vuoro!

1 kommentti:

Lettu kirjoitti...

Kauniin värisiä lankoja olet ostanut. Ja AAH, ihanat nuo Noro-sukat :)