tiistai 28. huhtikuuta 2009

Ufoista Fufoiksi…

… eli keskeneräisten töiden valmistamiskampanja (Finishing unfinished objects) alkaa kohta!

Siis Vappuna starttaa fufoilukausi, johon liityin mukaan, vaikka ei mulla nykyisin ihan oikeita ufoja olekaan. Muutama vuosi sitten, kun innostuin uudelleen neulomisesta, mulla oli jopa 80-luvun puolella kesken jääneitä neuleita. Nykyisin ne kaikki vanhimmat on joko neulottu valmiiksi tai todennäköisemmin palautettu kerälle ja mahdollisesti neulottu uudelleen, eri kokoisiksi ja mallisiksi.

Välillä sain kaikki ufoni selätettyä ja pysyin jonkin aikaa (varmaan puoli vuotta ;D) aisoissa niin, että mulla oli korkeintaan pari työtä yhtaikaa kesken, mutta nyt niitä on taas sen verran, että asialle on tehtävä jotain.

Tässä ne keskeneräiset:

1. Vanhin ja ainoa oikeasti ufo on tummanvihreä tunika, jota aloitin elokuussa. Siinä on miehusta menossa kainaloissa ja jonkin verran tehtynä kumpaakin hihaa, mutta en ole osannut päättää tuleeko siitä raglanmallinen vain istutetuilla hihoilla, niin se ei etene ollenkaan.

2. Toinen on sitten punainen neuletakki äidilleni, siinä on miehustakappaleet ja eka hiha neulottu ja toinen hiha jo lähes kyynärpäässä. Vähän nolottaa, kuin se on niin pienestä kiinni, mutta en ole millään jaksanut laskea silmukoita, että missä kohdassa oikeasti olen.

3. Sitten kesken on vauvalangoista virkattava peitto, puolessa välissä suunnilleen. Halusin kevättalvella jonkun aivottoman työn, mutta se on kyllä vielä aivottomampaa kuin olisin uskonut itsekään.

4. Sitten neljäntenä on keltainen ketjusilmukkahuivi, jota tänään virkkasin puolisen tuntia. Kohta on käytetty kuudesta kerästä neljä.

5. Uusin keskeneräinen on viime perjantaina aloitettu Step-sukka, matkaneuleeni. Ei todellakaan oikea ufo.

6. Ja kun kerran tässä fufoilussa voi tehdä muutakin kuin neuloa, niin lankalaatikkoni pohjalla on myös yksi parikymmentä vuotta kesken ollut kanavatyö, jonka voisin myös nyt kesällä pistettä valmiiksi. Siinä ne sitten onkin.

Mutta oikeesti mun tekisi mieli aloittaa kauheasti uusia töitä, kun mulla on niin paljon ihania uusia (ja vanhoja) lankoja joihin olen päässäni kehitellyt mallejakin jo. Pitäisi oikeastaan laittaa Fufoilukauden perään pystyyn Starttikisa, kuka saa heinäkuussa aloitettua eniten uusia töitä!!!!!!!!

Mä ainakin aloittaisin nämä:

1. Mustan Alpakkatakkini
2. Vihreän ohuen puuvillatakkini
3. Punaisen silkkisekoitetunikani
4. Valkoisen tunikani
5. Valkoisen toppini
6. Sinikirjavan Cocos-toppini
7. Punakirjavan nauhalankatoppini
8. Revontulihuivini
9. Mokkasukkahuivini
10. Pinkin puuvillahuivini
11. Fuksianpunaisen puuvillahuivini
12. Hahtuvakassini
13. Keltaisen seiskaveikkapaitani
Ja ison kasan sukkia, pipoja, kämmekkäitä, lapasia, hihattimia, liivejä ja muuta …

… voi kun saisi vain neuloa!!!!! … ja virkata!!!!

3 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Heh, minullakaan ei ole ufoja (tällä hetkellä kesken vain yksi neule; ristipistoja sen sijaan *köhöm* muutama...), mutta tuo Starttilista on minullakin ihan yhtä pitkä, koko ajan vain mietin, mitä olisi kiva aloittaa, mutta luonto ei anna periksi, ennen kuin on entinen valmiina, jota sitäkin on kyllä ihan mukava tehdä, että ei sen puoleen. :) Minä jätän kyllä fufoilut väliin, mutta mukavia fufoiluja sinulle! :)

sartsa kirjoitti...

Miä en uskalla fufoiluun osallistua, tulee stressi.
Starttikisa sitä vastoin kuulostaa houkuttelevalta, vaikka ei minul tuommosta määrää oo vielä suunnitelmissa!

pirren kirjoitti...

Fufoiluihin minäkin olen tulossa mukaan, mutta oma starttikisa taitaa olla jo menossa :-) Neule-pläähin jatkoksi tulee aina aloitettua useampi neule samaan aikaan...