torstai 10. tammikuuta 2008

Fabelia...

No niin!
Tässä on nyt sitten nämä Fabel-sukat valmiina!
Yllättävän hyvän näköiset näistä tuli, vaikka lanka vaikutti aluksi niin epämääräisen riemunkirjavalta. Aloitin näitä ekan kerän sisältä ja aika hyvästä kohdasta raitaa tuo lanka alkoi, alussa oleva vihreä kokoaa värit yhteen, varsinkin kun ihan tsägällä sukka myös loppuu vihreään. Varren pituus määräytyi siitä, kun halusin oranssin kantapään.

No, sitten otin toisen kerän toista sukkaa varten, ja aloin sen sisältäpäin etsiä vastaavaa kohtaa. Piti oikein tarkistaa, että kerät varmasti on samaa värjäyserää, kun näytti niin erilaiselta. Sitten tajusin, että toinen kerä olikin keritty eri suuntaan, ja se pitikin siis aloittaa ulkoapäin! Kerin pois kerän alusta sen verran, että pääsin langassa oikean väriseen kohtaan, ja näin samanlaiset sukistani sain!

Näihin sukkiin meni 63 grammaa (2½ puikot ja 48 silmukkaa), loppulangoista olen aloittanut varrettomia kesäsukkia, nyt oon jo niin pitkällä ekassa, että ihan kohta selviää, riittääkö lanka koko kärkikavennuksen ajan, vain pitääkö etsiä jämäpussista jotain vanhaa luonnonvalkoista jatkeeksi. Siitä varmaan sitten seuraavassa postauksessa!

Lisäksi olen aloittanut polvisukkia vihreänkirjavasta Step-langasta, siinäpä onkin tikuttelemista - vasta jotain kolme senttiä tehty!

Ei kommentteja: