tiistai 1. tammikuuta 2008

Uutta vuotta!

Edit: yksi kuva lisää loppuun :)


Tässä tulee vuoden ensimmäinen postaus:

Uusi lankainventaarini hienolla tarkalla vaa’allani antoi loppulukemaksi 14 248 grammaa. Tein Excel-taulukon johon merkkasin jokaisen kerän erikseen, ja laitoin joka kerään painon ylös – joko vyötteeseen tai kerittyihin nyssäköihin maalarinteipillä. Oli kauhee homma, tein sitä eilen kolme tuntia hiki hatussa. Jos en tietäisi, että langan paino hiukan vaihtelee ilman kosteuden mukaan, koska varsinkin villa imee kosteutta itseensä, olisin varmaan tuntenut itseni huijatuksi – useimmiten nimittäin 100 grammaa lankaa näytti painavan noin 95 grammaa. Ja punnitsin ne vielä vyötteineen.

Mitä noista langoistani sitten oikein saa? Ainakin siellä on neljät tai viidet villapaita/takkilangat, iso kasa sukkalankoja sekä uskomattoman paljon epämääräisiä keriä, joista tulee todennäköisesti pipoja ja kaulahuiveja. Pikkunyssäköitä (joiden oikea paikka kenties olisi ollut roskis) voisi käyttää sitten, kun kokeilen sitä kukantekovempainta. Tai sitten niistä voisi virkata jotain kirjavaa vaikka mustan tai luonnonvalkoisen kanssa. Patalaputkin olisi ihan tarpeellisia!

Tällä hetkellä eniten tekisi mieli aloittaa tummanvihreää villatakkia, mutta siihen pitäisi keksiä malli ensin. Ehkä jotain kohoneuletta, mutta ei palmikoita tällä kertaa. Tummassa ei niin hyvin edes näy, joten monimutkaiset kuviot voi jättää vaikka valkoiseen Faunaan, joka on ostettu suunnilleen 14 vuotta sitten.

Joo, sitten pitäisi varmaan aloittaa vaalea liivi – sen langat (527g) on ostettu vuonna 1983 – aloitin silloin puseroa, mutta näytti ettei lanka riitäkään, ja purin tekeleeni. Ihan ekaksi taidan ehkä kuitenkin tehdä jonkun päälaelta aloitetun pipon, johon voisi tehdä korvia lämmittävän reunan - saas nähdä mitä syntyy!

Meinaan jossain vaiheessa varmaan poistella tuolta vanhemmista postauksista keskeneräisten töiden ja edellisen inventaarin lankojen kuvia – valmiiden töiden kuvat ja tekstit toki säilytän. Turhaan ne siellä roikkuvat.

MUKAVAA, AHKERAA JA IDEARIKASTA UUTTA VUOTTA!

Lopussa on kuvattuna tän hetkinen lankavarastoni!
1 kommentti:

famu kirjoitti...

Ihania lankoja ja paljon!Ei voi muuta kuin toivottaa Sinulle neulerikasta alkanutta vuotta 2008.