lauantai 13. syyskuuta 2008

Käsin ja koneella ja jotain uuttakin…

Sain punnittua ja kuvattua viikon aikana valmistuneet neuleeni, esittelen ne nyt ilman sen kummempia esipuheita:



Nämä toiset Regia Kaffe Fassetit valmistuivat jo muutama päivä sitten. Painavat 68 grammaa, ja ovat minusta tosi nätit. Käytin lopun raitalangan varteen ja terän tein pätkävärjätystä versiosta. Omaan jalkaani nämä ovat pikkuisen pienet, joten menevät kai sitten pukinkonttiin - en kyllä vielä tiedä kenelle.



Ihan juuri äsken valmistui tämä toinen sukkapari – tämäkin on pukinkonttiin ja näistä tiedän kuka saa, koska lähipiirissäni on vain yksi näin pieni ihminen. Tämän viimekeväisen raitaseiskaveikan värin tunnistivat varmaan kaikki. Nämä sukat painavat 73 grammaa, neulottu kolmosen puikoilla niin kuin nuo Kaffetkin. Näissä on terässä 36 silmukkaa, Kaffeissa 40.



Sitten tässä onkin ensimmäinen valmis koneneuleeni: Jussista paksulankakoneella neulottu slipari: tähän kului neljä kerää lankaa niin tarkalleen, että saumojen ompelun jälkeen jäljellä oli noin 30 sentin pätkä! Onneksi ei kumminkaan jäänyt yhtään vaille. Slipari painaa 388 grammaa, eli sen verran vähemmän niissä sadan gramman kerissä taas oli! Neuloin nuo pääntien ja kädenteitten kaitaleet käsin kolmosen puikoilla, koneen kanssa olisi ollut hankalampi käyttää langanpätkät niin viimeisen päälle tarkkaan.

Sitten pitää myös kertoa, että tulin myös ostaneeksi vähän uutta lankaa: työmaakaupungissani on pieni lankakauppa bussillemenomatkani varrella, enkä voinut eilen vastustaa sen tarjouskoria: Iceland maksoi 2,50 euroa per kerä. Huivia ja pipoa olen noista jo neulonutkin hyvän matkaa…



Toivottavasti saan ensi viikon aikana kasattua ne kaksi neulekoneella tehtyä villatakkia, niin olisi sitten taas reilusti raportoitavaa. Nyt ei muuta...

Ei kommentteja: