keskiviikko 5. marraskuuta 2008

Lankakuulumisia...

Nyt on kyllä ihan pakko taas kirjoitella, kun neule- ja lankarintamalla on niin paljon tapahtumia. Kuvia ei ole eikä grammojakaan, mutta kerrotaan nyt kumminkin. Aina se kamera tuntuu olevan eri osoitteessa kuin mä! (Tänäänkin olisi ollut NIIN hieno auringonlasku kuvattavaksi...)

Viikonloppuna aloitin valkoista palmikkosukkaparia. Teinityttö kuulemma haluaisi toiset ihan samanlaiset kuin ne, jotka neuloin hänelle viime jouluksi. (Haluaisitkos muuten myös semmoiset valkoiset palmikkotumput? Entäs pipoa tai baskeria?)

No, neuloin siis noita sukkia sunnuntaina bussissa, mutta en muistanut varmaksi, kuinka monta letinkiertoa varressa piti olla, niin aloitin sitten toisenkin sukan. Nuo valkoiset sukat olivat mukanani myös maanantaina Korian neuletreffeillä.

Korianreissusta sitten: Siellä oli lankavaihto, mutta itselläni ei ollut mitään pois annettavaa. No, mullahan on vain noin kymmenen kilon lankavarasto (joka näissä neuleblogipiireissä on oikeesti tosi pieni) ja siksi mulla ei ole semmoisia lankoja, joita en halua laatikossani olevan. Toisilla oli annettavaa sitäkin enemmän, ja kun ne kerät, jotka ei meinanneet kelvata kellekään, työnnettiin pöydässä mun eteeni, niin kyllähän mä sieltä aika paljon mukaani valitsin. Oli ihanaa just-mun-punaista pellavasekoitetta, oli sinertävää Cocosta ja valkoista Malibua ja jotain lilaa pehmolankaa… Niin, että KIITOS VAAN OIKEIN PALJON KAIKILLE, JOIDEN PUSSEISTA NE OLIVAT PERÄISIN (en ollenkaan tiedä kenen) Ja jos tulette katumapäälle, niin laittakaa viestiä (jos ne silloin on vielä neulomatta).

Eilen neuloin telkkaa katsoessani kantapäät niihin valkoisiin sukkiin ja tänään otin bussineuleekseni noin vuoden vanhaa punertavaa Steppiä – sukkaa siitäkin. Sitten tänään ostin Kotkasta kerän turkoosia Idena bambino ull – merinovillalankaa. Ihanan pehmoista – aloin neuloon siitä kaksinkertaisena keskeltä aloitettua pipoa (Neiti A toivoi nimittäin turkoosia pipoa). Mun pitää ennen ensi tiistaita tietää, riittääkö tuo yksi kerä siihen pipoon, vai onko ostettava toinenkin – luulisin kyllä että riittää. Tiistaina on nimittäin tarkoitus mennä Kotkan neuletreffeille sen lankakaupan kautta (eikös vaan, Hepsi?) Olisi siellä ollut muutakin kiinnostavaa, mutta on tuosta maanantain saaliista pikkuisen lankakrapulaa…

Niinpä! Nyt mulla on yllättäen kuusi keskeneräistä työtä! (Jätin kotiin melkeinvalmiin punaisen isovelipipon, samanlaisen kuin se, jonka sain just viime kuun puolella valmiiksi. Täytyy vaan tehdä noi ahkerasti loppuun, ettei mikään pääse ufoutumaan - tummanvihreälle tunikalle on vaarassa niin käydä...

3 kommenttia:

Pelagia kirjoitti...

hah, sä olet ihan kotiutunut tuonne Korialle ja sikäläisiin neulepiireihin! Katteeksi käyp! Meikäläinen yrittää vuorostaan saada neuletapaamisia aikaiseksi Lohjalle ja Nummelaan, ja onneksi on jo pieni joukko innokkaita ilmaantunut - kyllä kaipaan niin kovasti sosiaalista kanssakäymistä muidenkin kuin lätkä-äitien kanssa!

Anonyymi kirjoitti...

Miä en nyt päässykään Korialle.
Mulla on lankavarastossa kaikki langat niin "rakkaita", että eihän niistä voi luopua. Lisää kyllä aina mahtuu :)

Anonyymi kirjoitti...

Jep, jep - lankakaupan kautta mennään tiistaina! Nähdään silloin!

Mukavaa viikonloppua!