sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

Pikkulaukkuja ja reissukuvia

Tarkoitus on laittaa tähän postaukseen paljon kuvia ja sekalaista juttua, joten kivan otsikon keksiminen oli taas ihan liian vaikeeta – mutta tuo on ainakin kuvaava.

Ensin käsitöitä, koska tää kerta on käsityöblogi, mutta ihan ekaks kiitoksia kommenteista!

Mulla oli reissulla ollessa yhtenä iltana päällä edellisen postauksen Cocos-tunika ja tykkäsin siitä tosi paljon. Olin unohtanut ottaa pikkulaukkua mukaani ja kun istuin syömässä puhelin ja rahapussi farkkujen taskuissa, niin siinä juolahti mieleeni, että pitää virkata/neuloa semmoisia pikkulaukkuja, joihin mahtuu just nuo edellä mainitut esineet – muuta en yleensä viitsi kanniskella (jos ei tarvita kameraa tai läppäriä). Niinpä kaivoin heti kotiin päästyä mustan Goby-langan jämät ja kolmosen koukun ja virkkasin pylväillä tämän 95 grammaa painavan pikkulaukun. Kiinnitys on sellainen, että läpän jatkeena on nauhaa, ja laukkuun on virkattu pieni lenkki, josta nauhan voi pujottaa ja vaikka solmia niin kuin kuvassa.
'

Ennen kuin musta valmistui (se oli ajattelua tarvitsevassa vaiheessa ja teeveessä komisario Montalbano) aloin neuloon Cocoksen jämistä 5-silmukan i-cordia seuraavan pikkulaukun hihnaksi. Itse laukun tein myös neulomalla, ainaoikean rouhea pinta näyttää kivalta mutta venyy hiukan liikaa (eli saattaa saada vuorin sitten kun kaivan ompelukoneen esille).

Tämä 43 grammaa painava Cocos-laukku on neulottu nelosen puikoilla ja reunaan on virkattu kiinteitä silmukoita ja nappi on myös tehty virkkaamalla. Saa nähdä sitten tuleeko näitä käytettyä ;D

Sitten niitä reissukuvia:

Yhdellä reissulla yövyttiin Mäntän Klubilla.

Kuljeskeltiin rannalla.


Ajettiin siitä jonkin verran pohjoiseen Keski-Suomen puolelle.

Tällaisia kirkkoja osui kamerani eteen.

Toisella reissulla Vantaan Flamingon 12. kerroksesta oli näin avarat näköalat:


Jotkut lenteli kuumailmapalloilla.

Näkymät olivat Helsinkiin asti (suunta ei ollut ihan sinne) kiikarilla ja kameran pitkällä putkella näki selvästi mm. Lintsin maailmanpyörän ja Suurkirkon tornin – jostain syystä mun zoomauksistani vain tämä Pasilan tornin kuva onnistui.

Ja kuu oli kuin appelsiininviipale!

3 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Toisesta kirkosta päätellen oot käynyt meillä!

möhönasu kirjoitti...

Mukavia pikkupussukoita :)

Minä pidän tuollaista pussukkaa joka päivä töissä...siellä on pari kännykkää, muistivihko, kynä ja muistitikku :)

MariL kirjoitti...

Kivoja pikkulaukkuja! Minulla on kyllä lompakko niin hehtaarin kokoinen, että ei mahtuisi noin pieniin laukkuihin. ;) Ei sillä, että siellä olisi koskaan rahaa, että sen takia tarvitsisi iso olla, mutta kortit vie tilaa. :)