maanantai 31. elokuuta 2009

Elokuun raportti

Sain kuin sainkin Trinityni valmiiksi elokuun puolella. Koko kuukausi tuohon settiin tuhraantui, enkä ihan täysin tyytyväinen ole, mutta ehkä tästä kumminkin käyttövaate tuli – kuvittelin että tästä olisi tullut semmoinen ”parempi” vaate, mutta taitaa mennä ihan normaaliin työvaatekategoriaan. Mukavan tuntuista tuo lanka on kyllä ihoa vasten, ei kutita eikä ole karhea, mutta ongelma on vaatteen muodossa pysymisessä. Siis asu näyttää ihan kivalta kun sen kunnolla asettelee päälle, nykii olat ja hihanpyöriöt paikoilleen ja silittelee pääntieresoria ja helmaa tasaiseksi. Ja ainakin sovittelujen perusteella vaate pysyykin aika hyvin siinä asennossa johon sen asettelee, mutta vähän hankalaa tuo tietysti on. Muuten asusta tuli just sopivan kokoinen, just niin pitkä ja leveä kuin halusin ja hihat semmoiset hitusen liian lyhyet muttei kuitenkaan varsinaisesti vajaamittaiset.


Toppi on ihan perusjuttu, 150 grammaa eikä tuossa jakussakaan mitään erikoista ole. Resorit tein taas vaihteeksi sillai, että joka toinen kerros 1 o 1 n ja joka toinen sileää. Etureunat on helmineuletta.

Jakku painaa 260 grammaa, ja molemmat on neulottu nelosen puikoilla. Kerrottakoon vielä tässäkin langan nimi, eli se on Jaeger Trinityä, jossa on 40% silkkiä, 35% puuvillaa ja 25% polyamidia. Lanka oli tosi riittoisaa, 50 gramman kerässä on 200 metriä ja mulle jäi näiden topin ja jakun jälkeen vielä vähän yli kaks kerää, eli saan niistä vielä ihan kohtuullisen kokoisen huivin. Joskus.

Niin, piti vielä mainita nuo nätit napit, jotka löysin jakkuun Punaisesta Langasta Hakaniemen hallin yläkerrasta. Napit maksoi enemmän kuin jakun osuus langoista (ostin langat melkein vuosi sitten neuletapaamisessa Koilta, en tiedä langan listahintaa).

Tässä on vielä yksi kuva, josta ei saa niin tarkkaan selvää, mutta väri on oikea, napit näyttää vähän tummilta, mutta langan väri on tuollainen oranssiin vivahtava.

Elokuussa sain siis valmiiksi vain nuo kaksi vaatekappaletta, yhteensä lankaa kului 410 grammaa. (Oli muuten kerrankin reiluja keriä, koska puolesta kilosta lankaa on jäljellä vielä 111 grammaa.)

Tällä hetkellä mulla on kesken kaksi neuletta, jo pitempään työn alla ollut tummanvihreä huivi sekä pari päivää sitten aloitettu glitteri-hihatin. Ja huomenna alkaa Sukkasato, enkä osaa millään päättää mistä langasta sukkailun aloittaisin. Tänään on kumminkin vuorossa se glitteri.
Seuraavaksi mielessä on aloittaa jakkua keväällä ostamastani Dropsin alpakasta, mutta blogeja selatessani sain yhden uuden pakko-saada-pakkomielteen. Valitettavasti vaan semmoinen juttu, johon mulla ei ole lankaa vielä! Tänään poikkesin ohikulkiessani yhdessä lankakaupassa, mutta siellä ei ollut kyseistä lankaa. Pitää malttaa vielä ja suunnitella tarkemmin ennen kuin menen nettikauppaan…

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Ihanat nuo napit!

Sartsa kirjoitti...

Mukavan näkönen setti ja napit on minustakin upeat.