keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tapaninpäivänä

Joulukuussa on valmistunut muutama pikku neule, ja tulin nyt raportoimaan ne tänne blogiin.

Neuloin lempilangastani, mustasta Alfa Glitteristä lämpimän setin:
 

Peruspipo, neulottu vitosen puikoilla, 64 silmukkaa ja painoa 60 grammaa. Mulla on ihan vastaava pipo jo ennestään monen vuoden takaa, eli jo ajalta ennen blogia, mutta se on vuosien käytössä kutistunut hiukan, enkä mä tykkää yhtään olla pipo kireällä, niin neuloin uuden.

 

Sitten tein samasta langasta lapaset, ne on neulottu myös vitosen puikoilla, niissä on 32 silmukkaa ja painoa 81 grammaa. Välillä on hauska laittaa tumput käteen, vaikka olenkin fleecehanska-ihminen oikeasti.

 
Sitten tein Alfa Glitteristäni vielä 155 grammaa painavan tuubin, eli tähän meni sitten tarkalleen koko lanka. Neuloin viisipuolikkailla puikoilla 30 silmukkaa leveää kolmen kerroksen ”makkaraneulosta” ja lopuksi ompelin renkaaksi.
 

Seuraavaksi neuloin ruskeanharmaasta Soft Tweed -langasta pipon. Neuloin pipon vitosen puikoilla kaksinkertaisesta langasta keskeltä aloittaen. Silmukoita on 68 ja pipo painaa 62 grammaa. Tästä pehmoisesta langasta on tulossa vielä säärystimet, mutta saa nähdä valmistuvatko tänä vuonna…

 

Sitten olen saanut tehtyä vielä yhdet miesten kokoa olevat palatossut. Neuloin kolmepuolikkailla puikoilla 16 silmukkaa leveät osat, joiden kasaaminen tossuksi on aina yhtä vaikeaa… J  Nämä tossut painavat 137 grammaa.   

Tällä hetkellä on niiden Tweed-säärystinten lisäksi ihan liki valmistumista heinäkuussa aloitetut siniset seiskaveikka-sormikkaat, niistä puuttuu enää peukut ja 20 langanpään päättelyt, joten ainakin niiden luulisi valmistuvan tänä vuonna. Ja on mulla lisäksi seitsemän ufoutunutta neuletta, joista osa ainakin pitää purkaa takaisin kerälle ja aloittaa alusta, sitten ensi vuonna J

 

 

2 kommenttia:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Lämpimiä neuleita olet tehnyt.
Ihanaa loppuvuotta Sinulle.

Inkeri kirjoitti...

Tuo makkaraneule onkin hyvä idea tuubihuiviinkin. Olen vaan tottunut tekemään sitä säärystimiin ja lapasten ja sukkien varsiin.