keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Viime vuoden viimeiset

 Viime vuoden lopulla neuloin muutamia sukkia ja kaulureita sekä takin ja hupparin, joita ei ole vielä raportoitu täällä. 

Neuloin itselleni (tai varastoon) kahdet sukat Seiskaveikka Lapintaika -langoista.  


Petrolit painavat 84 grammaa ja pinkit 87 grammaa.




Punaiset ovat tavallista Seiskaveikkaa, kokoa 45 ja painavat 121 grammaa.


37-kokoisten raitasukkien valkoinen osa on Seiskaveikkaa, harmahtava Jussia. Sukat painavat 100 grammaa.


43-numeroisten sukkien molemmat värit ovat  Seiskaveikkaa. Sukat painavat 112 grammaa. Kaikki sukat on neulottu kolmosen puikoilla. 

Sitten neuloin huiveja Systerin ikivanhoista Brazilia-hapsulangoista. Nämä on neulottu vitosen puikoilla.


Oranssi loiva kolmio painaa 127 grammaa ja sininen, vinoon neulottu pitkäkäinen 101 grammaa.



Lopusta oranssista sekä beigestä tein vielä epäsymmetrisen kolmion, mutta siitä tuli kyllä aika ruma. Kuvissa värit eivät ole ihan oikeat, vaan näyttävät vielä pahemmalta yhdessä kuin todellisuudessa. Mutta ideani olikin, että saisin beigen käytettyä oranssin jatkona. Mutta aika hyvin se täyteväri piiloutuu kaulaan kiedottuna, niin on se ainakin tosi lämmin. 


Huivi painaa  128 grammaa. 


Novitan Kide-langasta neuloin riippuvan kaulurin mutta tuo reuna rullaa ikävästi. Tuota kimaltavaa tekokuitulankaa ei voi prässätäkään ja pingottaminen ei auttanut mitään. Lanka on jostain Tokmannin tarjouskorista, ostin sen kivan värin vuoksi mutta ei tuota ole vielä tullut käytetttyä. 


Huivi painaa 98 grammaa ja se on myös neulottu vitosen puikoilla.


Mun on jo pitkään tehnyt mieli pehmoista vaaleanpunaista jakkua. Jostain tarjouksesta tilasin puoli kiloa Novitan Lumous-lankaa ajatellen että saisin siitä juuri ja juuri jakun. No lanka olikin yllättävän riittoisaa. vuoden viimeisinä neuleina syntyivät sekä jakku että huppari ja vielä tuubihuivi. Napit sain vasta vimme viikolla ostettua ja tänään ommeltua. Jakku ja huppari on neulottu nelosilla ja tuubi kutosilla. Lanka oli hieman violetimpaa kuin tilatessani kuvittelin, mutta silti vaaleanpunaisempaa kuin kuvissa.


Jakku painaa 203 grammaa ja huppupusero 248 grammaa. 


Tuubilla on painoa 61 grammaa.


Tän vuoden puolella on valmistunut jo joitain sukkia, mutta laitan ne sitten eri postaukseen. 

Vuonna 2020 kulutin lankaa 6298 grammaa. Vaikka vakaa aikomus oli (ja on edelleen) kutistaa lankavarastoni olemattomiin, tuli sitä kuitenkin hankittua enemmän kuin kulutettua. Vuoden 2020 alussa lankaa oli 8906 grammaa ja lopussa 9185 grammaa. Sain lankoja aika paljon, mutta enemmät puolet kyllä ostin ihan itse. Niinpä päätinkin loppuvuodesta, että vuonna 2021 en osta yhtään lankaa - vuoden lopussa hommasin muutaman kerän ensi joulua ajatellen, ja nuorison joululahjat alkaakin kohta olla neulottuna. 

Mutta kyllä mä siis aika paljon neuloinkin viime vuonna:

Tein 6 jakkua ja 2 puseroa, 21 paria sukkia, 6 huivia/kauluria, 5 pipoa ja 10 pikkuruista liinaa. Neuloin kevätpuolella toistakymmentä vuotta vanhoista puuvilloista ja kesällä valmistin vuosikaudet kesken olleen virkatun juhlajakun, josta tuli loppujen lopuksi aika kiva. Alkuvuodesta innostuin ompelemaan muutaman kymmenen maskia ja muutaman puseron, mutta enimmäkseen käsityöni ovat olleet telkkarinkatseluneuleita. Samalla mallilla taidan jatkaa tämän alkaneenkin vuoden.

Oikein hyvää alkanutta vuotta! 





Ei kommentteja: