perjantai 2. huhtikuuta 2021

Hahtuvaa ja muita jämiä

 Maaliskuussa kaivoin esille muutamia kummajaisia lankalaatikostani. Ensin otin käsittelyyn vanhat hahtuvat. Ajattelin tekeväni niistä patalappuja.


Yhden teinkin, neuloin punakirjavasta hahtuvasta vitosen puikoilla 24 grammaa painavan lapun, jonka huovutin 40 asteessa. Tuo on kumminkin niin karvainen, että ei taida olla kiva jos nuo haituvat menevät ruokiin. 

Päätin sitten virkata lopusta huivin. 


Tein pylväitä ja ketjusilmukoita kutosen koukulla, mutta kun huivi alkoi olla tarpeeksi pitkä, lopetin, ja aloin tehdä toista samanlaista. Huivit ovat saman levyisiä, mutta ylempi, hieman lyhyempi, painaa 65 grammaa ja alempi, pitempi 87 grammaa. Päätin, etten huovuta näitä ollenkaan vaan saavat olla suloisen pehmoisia ja joustavia. Äiti sai toisen ja toinen on itselläni.


Mulla oli toinenkin hahtuvakiekko, ostettu 1980-luvun alussa Wetterhoffilla opiskellessani. Olin muistaakseni aikonut tehdä jotain lapinlapasia... No, päätin tehdä tuostakin samalla mallilla huivin.

Tämä luonnonvalkoinen hahtuva oli tosi ohutta, joten virkkasin kaksinkertaisesta kutosen koukulla. Lopputulos on aika jämäkkää, mutta varmasti ihana pakkasella. Huivi painaa 151 grammaa.

Sitten kaivoin esille mustan Teetee Bamboo & co -langan jämät ja päätin tehdä siitä huivin vanhalla mukavalla Fifi-ohjeella. 

Neuloin nelosen puikoilla ja painoa kertyi 133 grammaa. 

Innostuin tuosta Fifistä niin, että neuloin sillä mallilla kaksi muutakin langanjämää, mutta nuo huivit kaipaavat vielä pingottamista, joten niihin palataan myöhemmin. 

Punavioletista Fonico-nimisestä nauhalangan jämästä neuloin ihan yksinkertaisen epäsymmetrisen kolmiohuivin. Väri taitaa olla oikeasti vähän kirkkaampi.


Huivi on neulottu nelosen puikoilla ja se painaa 103 grammaa. 

Neuloin myös yhden pipon. 


Kolmosen puikoilla kaksinkertaisesta Drops Lace -langasta neulottu keväisen ohut pipo painaa vain 37 grammaa. Tämän langan loput neuloin siis myös Fifiksi, mutta siitä sitten toisella kertaa lisää. 

Hyvää Pääsiäistä! 

1 kommentti:

enkulin käsityöt kirjoitti...

Upeuksia olet saanut aikaan.
Ihanaa Pääsiäisen aikaa sinulle.