lauantai 12. joulukuuta 2009

Hartianlämmittimiä

Tässä pari valmistunutta neuletta.

Mulla on työn alla yhdet sormikkaat, varret ja kämmenosat valmiina, pitäisi vaan jakaa silmukat sormille niin pääsisi jatkamaan. Välityökseni olen pistellyt pari hartianlämmitintä, vähän aivottomampia hommia.

Yhtenä pimeänä päivänä mieleni rupesi niin kovasti tekeen jotain oranssia neulottavaa, että kaivoin esille kerät, jotka jäi kesällä neulotusta jakusta ja topista. Neuloin niistä tämmöisen kolmiohuivin, lanka riitti yllättävän isoon huiviin.Tämä huivi on neulottu siis Jaeger Trinity -langasta nelosen pitsi-Addi-puikolla ja se painaa 107 grammaa. Aloitin keskeltä niskasta ja tein reikäraitoja satunnaisesti sen mukaan kun siltä tuntui. Reunaan piti tulla vielä yksi reikärivi, mutta lanka loppuikin sitten yllättäen kesken päättelykerroksen ja jouduin purkamaan vähän. Mutta kiva tästä tuli, kevyt ja pehmeä, tykkään.
Sitten innostuinkin valmistamaan jo pidempään kesken olleen Glitter-hihattimeni.Tämä vaatekappale on ihan mahdoton valokuvattava, mutta kai näistä kahdesta yhteensä saa jonkinlaisen käsityksen millainen tuo on. Lankakaan ei oikein onnistunut kuvassa, kiiltävät kullanväriset säikeet näyttävät valkoisilta.Lanka oli Lidlissä syksyllä tarjouksessa ollutta tekokuitua, josta olen jo tehnyt säärystimet ja huivin. Tämä hihatin painaa 125 grammaa, ja on neulottu vitosen puikoilla. Lankaa jäi vieläkin toistasataa grammaa, mitähän siitä vielä tekisi?

Sivupalkista voi huomata, että hihattimen myötä lankavarastoni koko pieneni vihdoinkin alle kymmenen kilon!

Eilen tongin lankalaatikoitani ja täytyy myöntää, ettei siellä oikein mikään nyt houkuttele. Olisin halunnut neuloa jotain seiskaveikoista tai muista paksummista langoistani, mutta jäljellä olevat tylsät värit ei yhtään kiinnosta. Siksi kaivoin esille mustaa alpakkaa, ja aloin tehdä mallitilkkua jakkua varten. Ei tuokaan erityisemmin houkuttele, mustaa ja ohutta (kolmosilla meinaan neuloa, tai sitten otankin isommat puikot ja kaksinkertaisen langan) mutta ainakin tuo alpakan tuntu miellyttää. Olisi mulla sitä silkki-mohairiakin, mutta sekin on mustaa enkä ole ihan varma vielä mallista. Tästä alpakkatakista tulee kumminkin ihan sileä perusjakku, eli aika tylsää siis… Saa nähdä miten käy, meneekö alpakkakerät hissukseen takaisin lankalaatikkoon odottaan valoisampaa vuodenaikaa ja hyppääkö siltä esille kuitenkin kirkkaanvihreä puuvillalanka, josta pitäisi myös tulla jakku… Mutta ensin ne joululahjasormikkaat…

1 kommentti:

MariL kirjoitti...

Hyvännäköiset huivi ja hihatin! :)