sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Jämälankasukkia

Syysloman, lokakuun ja sukkasadon lopuksi sain vielä neulottua kaksi paria jämälankasukkia.Ensin tein vuosi sitten virkkaamastani Maija-peitosta yli jääneistä langanpätkistä raitasukat. Nämä sukat painavat 62 grammaa, ovat siis Maija-lankaa ja neulottu kakspuolikkailla bambupuikoilla. Ei mitkään kaikkein kauneimmat sukat, mutta sain pienet lankajämät kulutettua loppuun.Sitten neuloin Mellanraggi-jämästä vielä yhdet sukat. Nämä painavat 60 grammaa ja neuloin samoilla kakspuolikkailla puikoilla (joista yksi katkesi eilen). Laitoin varteen vielä jatkoksi loput beiget Maijat.

Lokakuun saldokseni sain yhteensä kahdeksan työtä, joista kolmet sukat, kolme pipoa, huivi ja kauluri. Yhteensä kulutin 529 grammaa lankaa. Lokakuussa ostin lankaa 150 grammaa, jotka kaikki kulutin heti.

Mitkään isommat neuleet ei ole lokakuussa edistyneet ollenkaan ja nytkin mieli tekee vain tuhoita vanhoja keränloppuja sukiksi ja pipoiksi. Ihan hyvä sekin, mutta oikeasti alkaisin jo tarvita sitä mustaa alpakkatakkia, joka on iät ajat ollut jossain liki kainaloissa, eikä kukaan näe sitä neuloa näin pimeänä vuodenaikana. Niinpä taidan nytkin kaivaa esille vain pyöröt ja pipolankaa....

1 kommentti:

Sartsa kirjoitti...

Sukathan niistä tuli. Voi kun miä en jotenkin saa tartuttua epämääräisiin lankakeriin. Ei niistä saa oikein mitään järkevää muka tehtyä. Sukkia nyt tulis ihan varmasti.