sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Vähän valmista

Viime viikolla valmistui kolme pientä neuletta.Ensin sain valmiiksi toiset sini-puna-valkoiset sukat kaksinkertaisesta Regian raitalangasta. Nämä kolmosen puikoilla neulotut sukat painavat 68 grammaa, nämä on mulle itselleni kotisukiksi, koska tykkään varsinkin kesällä pitää kotona tämmöisiä mahdollisimman lyhytvartisia sukkia. Neljästä Regia-kerästäni on nyt kaksien sukkien jälkeen jäljellä 30 grammaa pääasiassa valkoisia pätkiä. Pitää kai kerätä kohta kaikki vastaavat ohuiden sukkalankojen jämät ja vaikka virkata niistä joku jämälankahuivi.Sitten yhtenä päivänä en voinut vastustaa lankakaupan ikkunasta houkutellutta Wash + Filz-it -nimistä tweedlankaa. Lanka tuntui niin pehmoiselta ja houkutteli ostamaan pipolangat, kaksi kerää. Saman tien neuloinkin siitä vitosen puikoilla 54 grammaa painavan peruspipon, josta tuli aika ihanan tuntuinen. En siis huovuttanut pipoa, vaikka lanka onkin huovutettavaksi tarkoitettua. Mun mielestä syksypipo on tällaisenaan paras, joustava ja sopivan lämmin, eikä liian tiivis ja kuuma. Pitää vaan muistaa, etten missään vaiheessa heitä tätä pipoa vahingossa pesukoneeseen.

Lankaa jäi niin paljon, että pohdin mitä loppukerästä tekisin. Sitten muistui mieleeni, että mulla on ihan täsmälleen noiden punaisten pilkkujen väristä Huopasta joku keränjämä, ja päätin tehdä vielä raitapipon.Tämä toinenkin pipo painaa 54 grammaa ja on neulottu samoilla vitosen puikoilla. Nyt aloitin neulomisen päälaelta, koska ajattelin, että jos musta lanka ei riitä niin voin tehdä sitten punaisen reunaresorin. Tein kuitenkin mustan, koska näin sain tweedlangan käytettyä kokonaan, Huopasta jäi edelleen pikku nyssäkkä.

Ihan oikeitten raitojen neulominen tuntuikin pitkästä aikaa tosi kivalta. Tosin viimeistelyvaiheessa ne valmiiksi raidoitetut langat on kyllä ehdottoman mukavia, kun ei ole montaa langanpäätä pääteltävänä. Jämälangoista pitäisi kyllä nyt ehdottomasti keksiä joitain raitajuttuja, ihan senkin vuoksi, että saisin lankalistaani lyhennettyä. Jos vaikka neuloisin sukiksi tai kaulahuiviksi kaikki listalla olevat muutaman gramman Maija-jämät niin sekin olisi jo jotain. Mulla on kyllä monta työtä tällä hetkellä kesken, mutta ne kaikki on sen verran isoja, ettei niitä viitsi kuljetella mukanaan, ja nyt on vaan sen verran kiireinen aika menossa, että ehdin oikeastaan neuloa vain bussissa. Senpä vuoksi pitää varmaan tänään kaivaa lankalaatikoita ja keksiä joku kiva jämälankatyö…

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Mukavia neuleita olet saanut valmiiksi!

Sartsa kirjoitti...

Hauskasti menee värit sukissa ja pipot on tosi hienot!