keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Vuodenvaihteen raportti

Sain tänään valmiiksi viimeisen joululahjan tälle vuodelle:


Nämä valkoiset seiskaveikkatumput ovat hiukan pienemmät kuin viime postauksessa esitellyt, nämä tulevat Lukiolaistytölle. Neuloin nämäkin kolmosen puikoilla, näissä on 36 silmukkaa ja painavat 54 grammaa. Mun piti tehdä näihin jotain kuviota, pikkupalmikkoa tai jotain, mutta kerta kaikkiaan unohdin ennen kuin olin jo lähellä kärkikavennuksia. Tässä kuvassa nämä tumput on vielä vailla loppuhöyrytystä, joten tulevat olemaan hieman tasaisemmat, kunhan huomenna viimeistelen ne.

Enempää neuleita ei mulla tänä vuonna tule valmistumaan niin aattelin laittaa raporttini tänne jo nyt. Joulukuussa syntyi 4 työtä: yhdet sukat, kahdet lapaset ja iso kolmiohuivi. Yhteensä ne painavat 355 grammaa.

Neuloin tänä vuonna tosi paljon vähemmän kuin muutamina viime vuosina, se pahin vimma on mennyt ilmeisesti ohi ainakin toistaiseksi. Sain valmiiksi seuraavanlaiset 39 työtä: 12 huivia, 10 pipoa, 9 sukat, 2 tumput, 1 kauluri, 1 säärystimet, 1 jakku, 1 liivi,1 lyhythihainen toppi ja 1 hihaton tunika. Lankaa näihin kului yhteensä 4568 grammaa, (mikä on melkein 10 kiloa vähemmän kuin hulluna vuotena 2007).
Tällä hetkellä mulla on kesken 3 jakuntekelettä, joista yksi on ufoutumassa, koska en tykkää siitä enää ollenkaan, toinen josta muuten tykkäisin sen vuoksi kun en ole tyytyväinen sen etureunoihin ja kolmas ihan vain projektin tylsyyden vuoksi. Mutta en aio niitä ainakaan toistaiseksi kerällekään palauttaa vaan tuumailen asiaa uudelleen joskus sitten kun on vähän valoisampaa. Nyt on kumminkin muutama kiinnostavampi lanka, joista aion tehdä ensi vuoden ekat työt.

Esitellään tässä välissä uudet lankani:
Ostin 3 kerää punaista Alfaa jo marraskuun puolella, ja tuossa vähän ennen joulua hain sitä pari kerää lisää, koska yhtenä päivänä töistä tullessani sormiani paleli niin paljon, että sain päähäni että tulevaan punaisen Alfa-settiin pitää saada myös lapaset, jotka voin pukea hanskojen päälle paukkupakkasilla.

Samalla lankakauppareissulla mukaani lähtivät lopulta nämä ihanan punaiset Austermanin Kidsilkit, joita olen siellä kaupassa käynyt syksyn mittaan useinkin silittämässä. Tällä kertaa aattelin, että ostan ne ittelleni joululahjaksi, enkä katsonut hintalappua.

Eilen olin katselemassa alennusmyyntejä, ja vaikka kuinka yritin varoa lankahyllyjä, niin eikös vaan ollut pakko jotain ostaa. Petrolia seiskaveikkaa sai tosi halvalla - kotona harmitti, etten ostanut kuin yhden kerän, mutta saa siitäkin sukat ja toisiin raitaa. Lisäksi tuo kuvassa oleva pehmo hyppäsi syliini, enkä voinut millään häätää sitä pois, kun se oli niin suloisen pehmeä ja lämmin ja piti niin kovaa kädestäni kiinni. Vaikka se onkin suureksi osaksi tekokuitua, mutta kun siinä on 200 grammaa ja yli 600 metriä lankaa ja se maksoi vain vitosen, niin lopulta se pääsi kumminkin meille asumaan. Ja veikkaan että se pääsee ensimmäisenä puikoille – uskon että siitä tulee ihana kääriytymishuivi. Laitoin tuon Varpu-kerän samaan kuvaan Seiskaveikan kanssa, että kuvasta tajuaa kuinka suuri ja pehmoinen se on.

Jos olen tänä vuonna neulonut vähemmän kuin muutamina viime vuosina, niin vähemmän olen myös ostanut lankaa. Tänä vuonna ostin silti 5825 grammaa, eli reilusti enemmän kuin neuloin. (Viime vuonna ostin reilut 8 kiloa, mutta neuloin reilut 9 kiloa.) Ensi vuonna aion yrittää ostaa vielä vähemmän, mutta kokonaan langanostolakkoon en aio mennä, koska ainakin seiskaveikan tulevasta sateenkaari-raitalangasta haluan tehdä muutamat sukat. Lankahamsterien säästökuuriin aion kyllä taas osallistua, jos semmoinen ensi helmikuussa järjestetään.
Tänä vuonna blogissanikin on ollut aika hiljaista, toivottavasti ensi vuonna syntyy enemmän valmiita töitä niin blogattavaakin riittää. Sivupalkkikin pitäisi päivittää, joten saatan poiketa täällä huomennakin.
Eipä tässä muuta kuin toivottelen kaikille lukijoilleni oikein ihanaa uutta vuotta 2011!

2 kommenttia:

Hepsi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

enkulin käsityöt kirjoitti...

Onpa lämpimän näköiset nuo lapaset. Toivotan Sinulle Halauksien Kera Onnellista Uutta Vuotta.