torstai 21. helmikuuta 2013

Viisi pientä neuletta

Sain äsken napattua kuvat viime aikoina valmistuneista neuleista, joten tässä ne tulevat:

 
Säärystimet raita-seiskaveikasta, 56 silmukkaa, neulottu kolmosilla, painoa 137 grammaa.

 
Toinen, vähän erilainen kauluri Pompoleosta, 80 silmukkaa, neulottu seiskan puikoilla, painoa 149 grammaa.

 
Pikkulettipipo Sandness-alpakasta, 88 silmukkaa, neulottu kolmepuolikkailla, painoa 45 grammaa.

 
Keskeltä aloitettu peruspipo, 64 silmukkaa, neulottu kutosilla, painoa 86 grammaa. Lanka on Pasadena-niminen akryyli-villasekoitepehmo, jota löysin lankakaupasta 350 gramman jättikerän kun olin ostamassa toista Pompoleo-kerää (kun se eka kauluri löysi jo omistajansa, niin piti tehdä toinenkin).


Loput Pasadenat neuloin huivirinkulaksi, joka tähän kuvaan on kiertynyt kerälle :) Huivi painaa 253 grammaa. Neuloin ensin 9-numeroisilla pyöröillä 36 silmukan kokoista letkua (ei tarvinnut paljon työhön katsoa) tarkoituksena sitten ommella päät vielä yhteen renkaaksi. Langan loputtua totesin, että pötkylä oli liian lyhyt kiedottavaksi kahteen kertaan kaulan ympäri (ja tietysti liian pitkä yhteen kertaan). Mietin hetken että mitä tekisin, kun ei huvittanut purkaa ja aloittaa alusta, ja sain idean kokeilla, että pudotan työstä joka toisen silmukan. Yhden illan telkkariohjelmien ajan raastoin silmäpakoja huiviin, ja ompelin tekeleen lopulta renkaaksi.Huivi piteni huomattavasti enemmän kuin olin kuvitellut, nyt se on neljään kertaan kiedottuna mukava kaulassa, ja ihanan pehmoinen. :)

Tässäpä siis uusimmat valmistuneet, nyt on puikoilla tänään aloitetut perussukat ja työn alla neuletakin mallitilkku ihanasta langasta, mutta siitä enemmän sitten tuonnempana.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi kun ihania taas <3
T. i@

Raijis kirjoitti...

Kiitos <3